Zonguldak'ta, on üç yaşındayken kas hastalığına yakalanan bir çocuk annesi Şennur Acar, solunum yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Acar'ın 7 yaşındaki Rabia ise annesinin mezarı başında babasıyla birlikte dua etti.
Kozlu beldesinde yaşayan 47 yaşındaki Hakkı Acar ile 17 yıllık evliliğinden olan 7 yaşındaki kızları Rabia'yı büyüten 37 yaşındaki Şennur Acar, 13 yaşından beri hastalığı ile mücadele ediyordu. Hastalığı sebebiyle tekerlekli sandalyesinden hareket edemeyen, yatağa yattığında solunum problemi yaşayan ve hastalığı sebebiyle ayakları iyice şişen Şennur Acar, dün gece hayatını kaybetti.
Ölüm sebebi solunum yetmezliği olarak açıklanan Acar, son 4 aydır yatağa mahkum yaşıyordu. Evlerinin üst tarafındaki mezarlığa defnedilen Şennur Acar'ın mezarını ilk kez eşi ve 7 yaşındaki kızı Rabia ziyaret etti.
7 yıl önce doğurduğu çocuğunu dahi başkalarının yardımıyla emziren annenin su, yemek, ilaç, tuvalet ve gezme gibi bütün ihtiyaçlarını eşi Hakkı Acar karşılıyordu. Annesinin ölümüyle şoka giren Rabia'yı ise babası teselli etti. Yıllardır komşuları sayesinde ayakta durmaya çalışan baba ise kızıyla birlikte eşinin mezarında dua etti.
Eşinin bakım parası ile geçinmeye çalıştıklarını ifade eden Hakkı Acar, şöyle konuştu: "Eşimin hastalığı nedeniyle düzgün bir işte çalışamıyordum. Sigortam yok. Hastalığı sebebiyle hayatını kaybetti. Doktorlar ölüm sebebini solunum yetmezliği olarak söyledi. Son dört aydır yatağa mahkum yaşıyordu. Saat 5'e doğru vefat etti. Çalışacak bir işim yok ben iş istiyorum."
Babasının elinden tutan Rabia ise annesinin mezarına baka baka evlerinin yolunu tuttu.