Kdz.Ereğli’de radar denetimi yapan trafik polisleri hatalı sürücüleri affetmedi. Denetimler sırasında polisler itirazlar ve bahanelerle karşılaşırken, bir sürücü radardan kaçmak için mobilya mağazasına girdi.

Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri sabah saatlerinde Kepez Mahallesi Prof. Muammer Aksoy Caddesi'nde rutin denetimlerini devam ettirdi. Ancak polisler zaman zaman zor anlar yaşadı. Radara yakalanan bir sürücü polislere itiraz ederken, görüntü alan gazetecilere de tepki gösterdi. Görüntülenmek istemeyen ve doktor olduğunu söyleyen sürücü Ş.A., yapılan çekimin yasal olmadığını söyleyerek gazetecilerin görüntü almasını engellemek istedi.
Radara yakalanan bir bayan sürücüde hasta ziyaretine gittiğini söyleyerek kendisine ceza yazılmasını engellemeye çalıştı. Trafik polisi hasta ziyaretine gittiğini söyleyen bayan sürücünün işlemini hemen yaparak gönderdi. Radara yakalandığını fark eden sürücülerden S.S. ise değişik bir yöntemle cezadan kurtulmaya çalışsa da bunda başarılı olamadı. Radara yakalandığını polis noktasında ki polisleri görünce anlayan sürücü S.S., aracı ile tek yönlü yolda geri geri giderek mobilya mağazasının önüne geldi. Otomobilden inerek mağazaya giren S.S., Polislerden kurtulduğunu zannetti. Polisler uygulamadan kaçan ve radara 69 kilometre hızla giren sürücü S.S.’den evraklarını istedi. Evraklarının yanında olmadığını belirten S.S. otomobili ile birlikte polis noktasına götürüldü. Radara yakalandığı için 290, evrakları olmamasından dolayı 66 lira ceza yiyen S.S.’nin otomobili de bağlandı. Yapılan ve 2 saat süren radarlı hız denetiminde 10 araç sürücüsüne 140’ar lira, 9 araç sürücüsüne 290 lira ceza yazılırken, toplamda 4010 lira cezai işlem uygulandı.