Kdz. Ereğli TSO Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Likoğlu, ilçe merkezinde emlak rayiçleri konusunda yaşanan sıkıntıları gündeme taşıyarak, yeni oluşacak komisyonun yeni rayiçleri belirlerken daha duyarlı olmalarını istedi.
2009 yılında belirlenen emlak rayiçlerini hükümetin yerel yönetimlerin gelirlerini artırmak için yüksek tutulduğunu belirten Likoğlu, 'O günün koşullarında gerçekten de emlak vergileri çok düşüktü. O tarihte kurulan komisyon  günün koşullarına göre rayiç bedelleri yeniden belirlerken kantarın topuzunu biraz kaçırıp yüksek tuttu. Olayın ne kadar hatalı olduğu daha sonra uygulamada ortaya çıktı. Şöyle ki, bir bina veya arsanın değeri çok yüksek tutulunca, o rakamlar üzerinde alım satım yapıldı ve afaki rakamlı vergiler istenince, ticari hareket darbe yedi. Normalin çok üzerinde tutulan bu rakamlar sadece alım satımda değil, hazineye ait arazilerin artırılan kiralanmaları, işgaliyeleri ve ecrimisin fiyatları da vatandaşı mağdur etti' dedi.
Likoğlu bu konuda sivil toplum örgütlerine çağrıda bulunurken sözlerini şöyle sürdürdü:
'Önümüzde aylarda yeni bir emlak rayiçlerini belirleme komisyonu kurulacak. Bu komisyonun 7 üyesi ile bu sıkıntının çözülmesi mümkün değil. Komisyon üyelerini de uyarmak ve yardımcı olmak adına ilçemizdeki ticari kesimler, sivil toplum örgütleri gündem oluşturarak yaşanan bu emlak rayiçleriyle ilgili sıkıntılarını dile getirerek kamuoyu oluşturmalıdırlar. Kdz. Ereğli'deki emlak rayiçleri, pafta pafta, parsel parsel yeniden belirlenerek ticari yaşamın da belini kıran bu rakamlar hak ettiği rakamlara çekilmelidir.
Özellikle mahalle muhtarlarının büyük görev ve sorumlulukları vardır. Muhtarlarımızın geçmişte yapılan hatalara bu kez düşmeyerek komisyonun çalışmalarını yakından takip edip rayiçlerin belirlenmesinde titiz davranmalarını bekliyoruz.'