Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi  tarafından açılan ‘’Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu İle İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenen RAKKAS Projesi’nin hedef grubunu artırıp hizmet alanını da genişlettiği şöyle açıklandı:

 

Başvuru sahibi Batı Karadeniz Romanlar Derneği olan Proje kapsamında hedef kitlenin hizmetlere ulaşımını kolaylaştırmak için kurslar kursiyerlerin talebine uygun mekanlarda veriliyor. Bakırlık Çınar Boru ilkokulundan sonra, ikinci kurs Akarca Mahallesi Kayabaşı Alemdar Ortaokulunda açıldı. Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nün düzenlediği okuma yazma kursu öğretmen Ramazan Kaçmaz denetiminde devam ediyor.

 

Fiziksel ve Sosyal Hayatı Geliştirme Derneği Başkanı ve Proje Koordinatörü Dr. Hasibe Özgümüş, katılımcıların okuma yazma öğrenme konusunda istekli olduklarını, başta Kdz Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu ve  Ereğli Belediye Başkanı Opr. Dr. Hüseyin Uysal olmak üzere Ereğli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ve İşkur'un projeye her türlü desteği sunduklarını belirtti. 

 

Rakkas projesi kapsamında okuma yazma kursunun yanı sıra darbuka ve cümbüş kursu da devam etmektedir. Nisan ayı içerisinde açılacak olan Halk oyunları kursu için kayıtlar ise devam ediyor.