İstanbul'dan başlayarak Anadolu'nun birçok şehrini dolaştıktan sonra, İran ve Gürcistan'ın ardından Kıbrıs'ta sona eren Dünyanın en tanınmış otomobil rallilerinden biri olan "Europa-Orient / Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi"nin Ereğli etabı TRT Belgesel’de yayımlandı.Kdz. Ereğli Herkül Spor Kulübü Başkanı Taner Tatoğlu'nun girişimleri ile sağlanan rallinin Ereğli etabı renkli görüntülere sahip olmuştu.

2019 yılında  14'üncüsü düzenlenen ve 11 ülkeden Türkiye'ye gelen 150'den fazla sporcunun katıldığı rallide, ekipler değeri bin 100 avroyu geçmeyen araçlarıyla 10 bin kilometre yol kat etmişlerdi.

Kdz. Ereğli’deki törende, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık’ta birer konuşma yaparak ralliye katılanlara hoş geldiniz derken, Ereğli’nin tarihi önemini vurgulamışlardı. Ralliciler Kandilli’ye de giderek ilk kömür işletmeciliğinin yapıldığı beldeyi gezmişler ve varagel hakkında bilgi almışlardı.

27 televizyon kanalında yayımlanan ve 120 kez tüm  televizyon kanallarında yayımlanacak olan belgesel, Kdz. Ereğli’nin tanıtımı açısından çok önemli bir fırsat olarak görülüyor.

Ereğli’deki törende konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Faruk Kaymakçı görüşlerini şöyle ifade etmişti.

"Bu ralli 14'üncüsü yapılan bir ralli. 11 yıldır da AB Başkanlığımız bu ralliyi AB İletişim Stratejisi çerçevesinde destekliyor. Bu ralli bir hız yarışması değil, dostluk kardeşlik yarışması, Türkiye'yi Anadolu'yu Batı Avrupalılara gösterme rallisi. Bu rallide navigasyon kullanmak, hız yapmak, otobanları kullanmak yasak çünkü biz tüm rallicilerimizin Anadolu'nun kasabalarını, ilçelerini, köylerini gezmelerini istiyoruz. Bu ralliciler İstanbul, Antalya'ya da gidebilirlerdi, bizim amacımız bu ralliyi Anadolu'nun güzel şehirlerini de göstermek ve halkımızla tanıştırmak. Bu bir dostluk, kardeşlik rallisi, Türkiye'nin Avrupa'nın bir parçası olduğunu göstermenin bir rallisi. Bu insanlar da bu heyecanla buraya geldiler. 85 takımımız, 150'de fazla yarışmacı, 11 ülkeden temsilcisi var. Almanya'dan başladı, Kıbrıs'ta sona erecek, büyük bir kısmı Türkiye'de bir kısmı da İran ve Gürcistan'da olacak."