Kdz. Ereğli’de Ramazan ayında vatandaşları sahura kaldıran davulcular, çevreye rahatsızlık verdikleri gerekçesi ile polise şikayet edilmelerini üzüntüyle karşılıyor.

Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden olan davulcular, sahur vakti öncesinde Ereğli sokaklarında söyledikleri manilerle vatandaşların sahura kalkmalarına yardımcı oluyor. Bazı vatandaşların özel mani de istediği davulcular, bazen çevreye rahatsızlık verdikleri gerekçesi ile ya polise şikâyet ediliyor ya da saldırıya uğruyor.

Ramazan davulcularından Ertuğrul Kanyılmaz, yaptıkları işe saygı duyulmasını beklediklerini söyledi. Geçtiğimiz günlerde başından geçen bir olayı anlatan Kanyılmaz, sahurda davul çaldığı için bir vatandaşın tepkisine maruz kaldığını, hasta ve çocuğu olan apartman sakinlerinin kendilerini uyarmaları üzerine o bölgede davul çalmadıklarını söyledi.

Kendilerinin mübarek Ramazan aylarının vazgeçilmezi olduğunu vurgulayan Kanyılmaz, "18 yıldır bu mesleği yapıyorum. İlk defa başıma böyle bir olay geldi. Hastası olanlara saygımız var. Küçük çocukları korkan aileler bizlere zaten söylüyorlar. Bizler de o ailelerin oturduğu yerde davul çalmıyoruz." dedi.

Bir başka tepki olayında ise alkollü olduğunu fark ettiği bir vatandaşın bıçakla saldırdığını anlatan Ertuğrul Kanyılmaz, "O gece kaçarak kurtardım kendimi. Sonraki akşam da orda çalmamaya gayret gösterdim. Ama ne olur ne olmaz diye iki arkadaşımı yanıma aldım. Aslında bize durumu belirttikleri anda zaten çalmıyoruz. Saygımızı gösteriyoruz. Eğer bize ulaşamazlarsa 153 zabıtayı arayarak durumlarını bildirebilirler." diye belirtti.

Kendilerini zaman zaman polise ihbar edenlerin olduğunu da belirten Kanyılmaz, "Bazı akşamlar bazı vatandaşların bizleri gürültü çıkartıyor diye polise şikâyet ettiklerini duyuyoruz. Bizlerin görevi, sahura kalkacak olan vatandaşlarımızı uyandırmak. Bizleri gürültü çıkartıyor diye neden polise şikayet ediyorlar anlam veremiyorum." ifadesini kullandı.