Bu yıl Ramazan ayı boyunca sahur zamanlarında görev yapacak olan davulcular, Karadeniz Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından belirlendi. Görev yapacak davulculara, uymaları gereken kurallar hakkında ayrıntılı bilgiler verildi.

Yaklaşmakta olan Ramazan ayı öncesinde her sene olduğu gibi bu yıl da görev yapacak olan davulcular Karadeniz Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından belirlendi. Zabıta Müdürlüğü, bu yıl Ramazan davulcusu olarak görev yapacaklardan sabıka kayıt belgesi de dahil olmak üzere çeşitli belgeler talep ederek, müracaatlar arasında uygun nitelikte olanların görevlendirmelerini yaptı.  Bu yılki Ramazan ayında geçtiğimiz yıllara nazaran farklı uygulamaları hayata geçiren Karadeniz Ereğli Belediyesi, her davulcuya bir yaka kartı verdi. Tanzim edilen kartlarda görevlinin adının yanı sıra görev yapacağı mahalle ve sokaklar da belirtiliyor. Bu uygulama ile kimin görevli olup olmadığı netleşirken davulcuların birbirlerinin mıntıkalarında davul çalmalarının da önüne geçilmiş olacak.

VATANDAŞA SAYGILI DAVRANIN

Davulcularla birlikte Yaşlılar ve Gençler Evi'nde bir araya gelen Karadeniz Ereğli Belediyesi Zabıta Amiri Halil Aydın, bu yılki Ramazan ayının huzur içinde geçmesini sağlamak adına herkese görev düştüğünü belirterek, davulcuların da işlerine hassasiyet göstermeleri gerektiğini söyledi. Görev yaparken özellikle yaşlıların ve uykuya ihtiyacı olanların çok fazla rahatsız edilmemeleri konusunda titizlik gösterilmesini isteyen ve vatandaşlara karşı saygılı davranılması gerektiğini belirten Aydın, kamuoyundan da, davulcularla ilgili bir şikayet söz konusu olduğunda durumu Zabıta Müdürlüğüne iletmelerini istedi. Aydın, kendisini dinleyen davulculardan sahur vakitlerinde davul dışında bir başka enstrüman çalmamalarını ve sürekli maniler okumalarını istedi.

SARHOŞLARA DENK GELİYORUZ

Meslektaşları adına bir konuşma yapan davulcu Ertuğrul Yılmaz da, tüm davulcuların görev süresi boyunca işlerini en iyi şekilde yapmaya çalışacaklarını belirterek; Biz de vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Çeşitli sebeplerle rahatsız oldukları takdirde bizlere hakaret etmek yerine güzelce uyarmalarını kendilerinden bekliyoruz. Zaman zaman da sokak aralarında sarhoşlara denk geldiğimizde onlarla da tartışmak zorunda kalıyoruz. Bu yıl böyle sıkıntılar yaşamak istemiyoruz…, dedi.