Çatalağzı'nda Ramazan ayı öncesinde kasap ve marketler denetimden geçirildi.
Belediye zabıta ekipleri, Belediye Veterineri Nezih Yücel'in katıldığı denetimlerde, beldedeki kasap ve marketlerin, et reyonlarını denetlenerek, iş yeri sahiplerini uyardı.Zabıta Komiseri Engin Taşdemir, Belediye Başkanı Mehmet Alim'in talimatları doğrultusunda Ramazan öncesi denetimlere ağırlık verdiklerini, toplum sağlığını tehdit eden iş yerlerine yasal işlem uyguladıklarını belirtti.
Taşdemir, söz konusu işyerlerinin başta hijyen kuralları olmak üzere günü geçmiş gıda ürünlerinin reyonlarda olup-olmadığı ve üretim koşullarının denetlendiğini kaydetti.
Zabıta ekiplerinin denetimlerini Ramazan öncesi sıkılaştırdığını ifade eden Taşdemir, "Yıl içinde de süren denetimlerimizi Ramazan öncesi arttırdık. Bu denetimlerimiz Ramazan ayı boyunca da sürecek. Bu mübarek ayda halkımızın huzur içinde, gönül rahatlığıyla alışveriş etmesi her şeyden önce insanlık görevimiz. Denetimlerimizi genişleterek diğer esnafları da kapsayacak bir şekilde sürdüreceğiz. Bu konularda yasalar çerçevesinde gerekli işlemler taviz verilmeden sürdürülecektir" dedi.
Çatalağzı Belediyesi Veteriner Hekimi Nezih Yücel de, denetimlere katılarak, etlerin etiketli olup olmadığını, etlerin asıldığı demir aksamların paslanmaz malzemeden olup olmadığı ve çalışan personelin eldiven ve bone kullanıp kullanmadıklarını kontrol ettiler. Veteriner Yücel, ayrıca, kasap denetimlerinde; kaçak kesim, damgasız ürün kontrolü, genel temizlik ve hijyen noktasında denetimler yaptıklarını vurguladı.