Kozlu Belediyesi'nin bu yıl Ramazan ayında ilk defa kurduğu iftar çadırında her gün 400 kişilik yemek dağıtılıyor.  Cumhuriyet Alanı'nda kurulan masa ve sandalyelerde, açık havada iftar keyfini yaşayan belde halkı, aynı alanda yapılan şenliklerle Ramazan ayını doyasıya yaşıyor.
Şenlik kapsamında; semazen gösterileri, Karagöz-Hacivat, orta oyunu, kukla gösterileri, ateş ile yapılan müthiş gösteriler, yoga şovla coşan Kozlulular, şerbetçinin dağıttığı Ramazan şerbeti ile serinliyorlar.
Önceki günkü yapılan programda bir konuşma yapan Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Ramazan ayının hayırlara vesile getirmesini dileyerek, "Amacımız; şu sıkıntılı ve dertli günlerimizde birazca hoşça vakit geçirebilmek, Ramazan ayını daha güzel kutlayabilmek, insanların birbirleriyle kaynaşmasını sağlamak... Bu şenliklerimize katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Size söz veriyorum. Budan sonra hep daha ileriye gideceğiz. Herkes Kozlu'da yaşamak isteyecek. Herkes bir gün 'Bende Kozlulu olayım' diyecek. Allah, verdiğimiz mücadelede bizi utandırmasın. Ramazan ayının arifesine kadar bu etkinlikler sürecek. Tüm Kozlu halkını etkinliklerimize bekliyorum" dedi. Kozlu Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan etkinliklere, Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, Belediye Meclis üyeleri, Kozlulu vatandaşların yanı sıra çok sayıda çocuk izleyici de katıldı.