Toprak Mahsulleri Ofisi (TPO) fındık sezonuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Üreticilerimiz istedikleri tarihe randevu alabiliyor. İleri tarihli olan randevular öne çekilerek fındık alımları daha da hızlandırılmıştır.” Sözleriyle bilgilendirdi.

TMO’nin açıklaması şöyle:

Alım Fiyatlarımız; Giresun kalite 10.50 TL/Kg - Levant kalite; 10.00 TL/Kg'dır.

Bugün itibariyle 43 alım noktasında 44 bin üreticiden 80 bin ton fındık satın alınmıştır. Ürün bedeli olarak üreticilerimize 630 milyon TL ödeme yapılmıştır. Vadesi gelmeyen 170 milyon TL önümüzdeki hafta ödenecektir.

Üreticiler randevularını www.tmo.gov.tr internet adresinden ve alım noktalarndan alabilirler. Önümüzdeki günler için 33 bin üreticiye, 75 bin ton fındık randevusu verilmiştir. Randevuların gerçekleşme oranı %72 civarındadır.

Randevusunu öne almak isteyen üreticilerimiz TMO işyerleriyle irtibata geçebilirler. Böylelikle alım kapasitemizde oluşacak boşluklar telafi edilecek ve üreticilerimizin ürünleri kısa zamanda işlem görecektir.

Üreticilerimiz  fındık  alımları   konusunda  her  türlü  bilgi  ve   şikâyeti " TMO Alo Ürün Hattı"na da [(0 312 416 34 10 (8 hat)] bildirebilirler.