Kozlu'da Kavaklık mevkisinde bulunan 120 kadar kavak ve çınar ağaçlarının hem yaşlı olduğu hem de çevreye polen yayıldığı gerekçesiyle kesilmesine tepki gösteren TEMA Vakfı Temsilcisi Berran Aydan ve beraberindekiler alanda eylem yaptı. Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi ile ZKÜ Tema Vakfı öğrencilerinin de katıldığı pankartlı eylemde miniklerin yazılı pankartları ise dikkat çekti. Milli Emlak Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmelerde bazı semt sakinlerinin ağaçlardan polen yaydıkları gerekçesiyle şikayetçi olduğunu öğrendiklerini ifade eden TEMA Zonguldak Vakfı Temsilcisi Berran Aydan, kesim yapılan alana geldiklerinde canlı ve kurumamış ağaçların kesildiğini gördüklerini ifade belirtti.
Kendilerini destekleyen vatandaşlardan da 503 imza toplayarak Valiliğe sunduklarını ifade eden Berran Aydan, “Buraya geldiğimizde kesimin başladığını, sadece çürümüşlerin değil sağlam kavak ve çınarların da kesildiğini gördüğümüzde çok üzüldük. Söz konusu müdürlük, Kozlu Belde Belediyesi'nin de onayıyla buradaki kavakların kesimini özel bir firmaya ihale etmiş. Burası kent halkının nefes alabildiği ender alanlardan biridir. Kesimi durdurmak için ilgili yerlere dilekçeler verdik. İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan incelemede burada erozyon tehlikesinin bulunduğu, dolgu toprak olduğu ve kesimin durdurulması gerektiği ve kesilen ağaçların yerine yeni kavakların dikilmesi yönünde karar verildi. Bir an önce bu katliama son verilmesini istiyoruz.''
Aydan, kesimle ilgili olarak akıllarında bazı soru işaretlerinin kaldığını belirterek, “Kozlu Belediye Başkanı kesilen ağaçların yerine yeni fidanların dikileceği sözünü verdi. Ancak Milli Emlak Müdürlüğü'nün kesimi sürdürmede ısrarlı olduğunu öğrendik. Gerekçede buradaki tüm kavak ağaçlarının özel bir firmaya ihale edilmesi ve bu konuda bu kadar ısrarcı olunması akıllara başka sorular getirmektedir. Burada bir rant, çıkar elde etme çabası mı var? Devletin kurumları arasında nasıl böyle bir çelişki olabiliyor? Bazı çevreler rantı yüksek bu yerde ağaçları yok ettikten sonra imara açtırıp çıkar mı elde edecekler? Zonguldak adına bu kesimin derhal durdurulmasını Valilik kararının uygulanmasını ve kesilen ağaçların yerine boylu, yetişkin ağaçların dikilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.