Ereğli Belediye Meclisi Eylül toplantısında gündemde yer alan maddelerin bir bölümü görüşüldü. Bağımsız Meclis Üyesi Fevzi Ekşi’nin komisyonda red edilerek geri gönderilen önergesi Başkan Posbıyık’ın evet oyu kullanmasına rağmen red edildi.

 

 

Kdz.Ereğli Belediye Meclisi Halil Posbıyık Başkanlığında Eylül ayı olağan toplantısı başladı. Posbıyık, Belediye Meclisinin 1 aylık izinin ardından yeniden toplandığını belirterek başladığı konuşmasında sağlık durumuna ilişkin de bilgiler verdi, sağlık problemi yaşamadığını söyledi.

 

CÖBEKOĞLU İÇİN İKİ ÖNERGE VERİLDİ

Gündem maddelerine ek olarak Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Yalı Caddesi ile sahil arasında kurulan köprüye Ruhi Cöbekoğlu’nun isminin verilmesini, Bağımsız Meclis Üyesi Abdülkadir Sözer’de, “işyeri açma ruhsatı için verilen sürenin 6 ay uzatılması”, “Ruhi Cöbekoğlu isminin Yalı Caddesinde bulunan üst geçide verilmesi” önergelerini sundu. Posbıyık, önergenin kanunlara aykırı olduğunu belirterek, “Yıllardır bu işi yapan birisi olarak açıklama yapayım, kanunlara karşı gelemezsiniz. Kanunlar koymuş, mühürleme süresini, mühürlemenin ardından tarihleri koymuş. Uzatmak kısaltmak gibi bir işleme girerseniz adli sıkıntılara girersiniz ama ben bunu gündeme alacağım”

 

RED KARARINI MECLİS RED ETTİ

2013 Yılı Mali gelir tarifesinde değişiklik ve ilave yapılmasının görüşülmesinin ardından Ereğli Belediye Meclisi’nin bağımsız üyesi Fevzi Ekşi tarafından verilen ve oy birliği ile kabul edilerek komisyona gönderilen, “Bağlık Mahallesinde yer alan, Revizyon İmar Planlarında Meydan ve Kültürel Tesis alanı olarak ayrılan alan ile ilgili olarak geçmiş dönemlerde pazar alanı olarak tanımlanan ve Kdz. Ereğli ile özdeşleşmiş olan Pazar esnafının yer aldığı alanın, başka amaçlar için kullanılmak istenmesi ve bu noktada buradaki esnafın Beyçayırı Stadı yanındaki alana taşınmak istenmesi doğru bir yaklaşım değildir. Mevcut kapalı Pazar alanı ile bütünlük içerisinde olması gereken ve insanların Pazar alışverişi esnasında diğer ihtiyaçlarını da kolaylıkla karşılayabildikleri bir yerdir. İnsanları sürekli olarak belli mesafeler arasında yürütmek belli bir süre bıkkınlık ve yorgunluk yaratacak ve böylece esnafın hacmi küçülecektir. Vatandaşın bu konudaki tepkileri ortadadır. Bu tepkiler değerlendirmeye alınarak Revizyon Planda Meydan ve Kültürel Tesis Alanı olarak ayrılan alanın Pazar Alanı olarak imar tadilatının yapılması” önergesi komisyonda incelendi ve komisyon tarafından kabul edilmedi. Komisyonun aldığı red kararı ise meclis üyelerinin 13-12 red oyu ile geçersiz sayıldı.

Ereğli Belediye Başkanı Posbıyık, “Red oyu fazla olunca yasalara aykırı hareket edilmiş oldu, avukatımız dilekçesini hazırladı. Yarın ki oylamada bu tekrarlanırsa red oyu verenler hakkında idare mahkemesine gideceğim” sözleri ile konuştu.

 

KEMER’E SPOR TESİSİ GEÇMEDİ

Gündem maddelerinden biri de Ereğli Belediye Meclisi Başkanlığına Meclis Üyesi Halil Bozkuş tarafından verilen önergenin komisyonda yapılan değerlendirmesi idi. Bozkuş tarafından verilen, “Kırmacı Mahallesinde yer alan ve Demir Yollarından belediyeye devri yapılan, Revizyon İmar Planında B.H.A olarak belirlenen alanın İmar Planında Spor alanına dönüştürülmesini kamu yararı adına önermekteyiz. Belediye sınırları içerisinde ve dışarısında toplu ve açık olarak insanların spor yapabilecekleri düzenli alanlar bulunmamaktadır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur” sözüne inanarak bunu pekiştirmek ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırarak takım oyunu ruhunu aşılamak için toplu spor alanlarının yaratılması bir zorunluluktur. Revizyon İmar Planında B.H.A olarak belirlenen alanın İmar Planında Spor Alanına  dönüştürülmesini” önergesi havale edildiği komisyonda red edildi ve meclis onayına sunuldu. Yapılan oylamada 13 kabul 12 red oyu ile önerge geçersiz sayıldı. Başkan Posbıyık oylamanın ardından yaptığı konuşmasında Gençlik Merkezi için Erdemir Ofis binasının yanında bulunan 7 dönüm alanın tahsis edildiğini ancak işin içerisine siyaset girerek Gülüç’e bu işin kaydırılmaya çalışıldığını söyledi.

 

İSİMLER VERİLDİ

Kavaklık ve Kestaneci Mahallelerinde yeni sokaklar oluşturularak bu sokaklara da şehit isimleri verildi. Kıyıcak Mahallesi Öğretmen Rafet Kılıç Sokağının isminin mahalle halkının talebi doğrultusunda Cami olarak değiştirilmesi yasa gereği mümkün olmadığı gerekçesi ile red edildi.

Gündemdeki diğer maddelerin görüşülmesi ise 5 Eylül Perşembe gününe ertelendi.