Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, belediye hudutlarına yeni katılan Karamusa Mahallesi’nde referandum öncesi verdiği sözü tuttu, Akmercan, yıllık programda olmamasına karşın Karamusa’da doğal gaz çalışmalarına başladı.

Çaycuma Belediyesinin yıllardır mücavir alanı içinde bulunan Karamusa köyünde yaşayan bir grup vatandaş muhtarla birlikte, köylerinin, belediye sorumluluk alanına alınması için başvuruda bulundu. Bunun üzerine yasal süreci başlatan Çaycuma Belediyesi konuyu Belediye Meclisinde görüşerek olumlu karşıladı. İlgi kanun gereği, köyde, 21 Mart 2021 tarihinde referandum yapıldı. %75 gibi yüksek bir oranda “Evet” çıkan referandum çalışmaları sırasında köyün kendi sorumluluk alanlarına dahil olması durumunda, en kısa sürede doğal gaz çalışmalarına başlanacağını söyleyen Belediye Başkanı Bülent Kantarcı sözünü tuttu, dağıtım şirketi Akmercan nezdinde girişimlerde bulunarak çalışmaların başlamasını sağladı.

KARAMUSA KURBAN BAYRAMI ÖNCESİNDE DOĞAL GAZA KAVUŞACAK

2021 yılı yatırım programında olmamasına karşın Başkan Kantarcı’nın ricası üzerine Karamusa Köyü Aydınlar Mahallesi’nde çalışmalara başlayan Akmercan şirketi yaklaşık üç buçuk kilometre botunda doğal gaz hattı döşeyecek. Dedeler Mahallesi’nden geçerek Nadır Deresi mevkiindeki ana hatla bağlantı sağlayacak şebeke çalışması yaklaşık bir ay sürecek. Yapılan planlamaya göre Karamusalılar Kurban Bayramı öncesinde doğal gaza kavuşacak.

SORUMLULUK ALANIMIZ İÇİNDE OLMADIĞI İÇİN KARAMUSA’YA BU HİZMETİ GÖTÜREMİYORDUK

Konuyu değerlendiren Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Akmercan ile belediyemiz arasında yapılan protokol uyarınca, belli bir planlama dahilinde doğal gaz çalışmalarını sürdürüyoruz. Belediyemizin sorumluluk alanı içinde olmadığı için Karamusa’da bu planlamaları yapamıyorduk. Bu yüzden burnumuzun dibindeki köy bu hizmetten yararlanamıyordu. 21 Mart’ta yapılan referandumda Karamusalılar büyük bir çoğunlukla belediyemize bağlanmaya ‘Evet’ dedi. Referandum sürecinde söz verdiğimiz gibi artık Çaycuma’nın bir mahallesi haline gelen Karamusa için hızla devreye girdik. Akmercan yetkililerinden rica ettim. Onlar da sağ olsun ricamızı kırmadı. 2021 yılı yatırım programlarında olmamasına karşın Karamusa’da çalışmalara başladı. Bana verilen bilgiye göre Kurban Bayramı’na kadar Karamusa’ya gaz verilmiş olacak. Hızla harekete geçerek Karamusa’yı programa alan Akmercan’ın çok değerli yetkililerine teşekkür ediyorum” dedi.

YAKIN KÖYLERİMİZİ DE BU HİZMET KERVANINA KATMAK İSTİYORUZ

Başkan Kantarcı açıklamasını, “Çaycuma geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Şehirleşme alanında örnek uygulamalara imza atan Belediyemiz, herkese, hiçbir ayrım gözetmeden eşit koşullarda hizmet götürüyor. Her alanda yüzlerce çalışanımız Çaycuma’ya adeta şantiye görünümü veriyor. Ben belediyemizin mücavir alanı içinde kalan diğer köylerimizin de bu hizmet kervanına katılmasını isterim. Çaycuma ve yakın çevresinin birlikte planlanması gerekiyor. Hep birlikte çizeceğimiz yol haritasıyla bölgemizin de makûs talihini yenebiliriz. Verdiğim bir sözü daha yerine getirmiş olmanın gururu içindeyim. Doğal gazı Karamusalı hemşerilerime hayırlı olmasını diliyorum” diyerek tamamladı.