Alaplı’nın Aşağıdoğancılar Köyü’ne bağlı 4 cadde ve sokağın Alaplı Belediyesi sınırlarına katılımı için yapılan referandum tamamlandı; halkın yüzde 70’ine yakını Belediye sınırlarına katılımı onayladı.

Daha önce Alaplı Belediyesi sınırlarına katılım için 90 imzalı dilekçe ile müracaatta bulunarak, 22 Mayıs 2011 Pazar günü referandum kararı alınmasını sağlayan Aşağıdoğancılar Köyü’ne bağlı Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Çayboyu Sokak, Yeni Pazaryeri Sokak ve Karabıyıkoğlu Sokak sakinleri bugün sandığa gitti.

Alaplı Kapalı Pazaryeri sosyal tesislerine konulan tek sandıkta oy kullanmak suretiyle İlçe Seçim Kurulu’nca yapılan referandumda, toplam 119 seçmenden 80’i oy kullandı. Saat 17.00 itibarıyla açılan sandıktan, Alaplı Belediyesi sınırlarına katılım için 69 “Evet”, 11 “Hayır” oyu çıktı.  Böylece oy kullanan seçmenlerin yüzde 70’e yakını, ikamet ettikleri sokakların Alaplı Belediyesi  sınırlarına katılımı onayladı.

Yapılan referandumla, Zonguldak’ta ilk kez Alaplı ilçesinde şeffaf sandıkta ve Yüksek Seçim Kurulu tarafından özel olarak hazırlanan paravanda oy kullanıldı. Referandumda seçmenler;  Yüksek Seçim Kurulu’nun 12 Haziran Genel Seçimleri için hazırladığı şeffaf cam sandık ve üzerinde YSK’nın amblemi bulunan perdeli paravanda oylarını kullandı.