Kdz.Ereğli Belediyesi sınırlarına katılması için 3 köyde gerçekleştirilen referandumda 2 köy evet 1 köy hayır oyu kullandı. Hayır oylarının yüksek olması emlak vergileri ve su aboneliklerinin yüksekliğine bağlandı.

 

 

Topçalı Köyü Muhtarı Başol: Kdz.Ereğli’nin büyümesi ve 100 bin nüfusunu mutlaka aşması gerekiyor. Bu bağlamda Topçalı Köyü olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik, Topçalı köyü olarak Kdz.Ereğli’yi kucakladık, inşallah bundan sonraki süreçte bize verilen sözleri yerine getirirler.

 

Göktepe Köyü Muhtarı Yılmaz: Pazar günü gerçekleştirilen referandumda halkımız “evet” oyu kullanmıştır. Bu süreçten sonra Kdz.Ereğli Belediyesi’nin kararı beklenecek. Kdz.Ereğli’nin büyümesini istiyoruz. Bizlere verilen sözlerin tutulacağını ümit ediyorum.

 

Dağlar Köyü Muhtarı Göktekin: Dağlar köyü olarak halkımız Kdz.Ereğli Belediyesi’nin mahalle olma talebine “hayır” yanıtı vermiştir. Halkımız kararıdır saygı duymak gerekir. Biz başından beri zaten böyle diyorduk. Bundan sonraki sürecin iyi mi kötü mü olacağını birlikte göreceğiz.

 

Pazar günü Kdz.Ereğli’ye bağlı Topçalı, Dağlar ve Göktepe Köylerinde gerçekleştirilen referandumda Topçalı ve Göktepe Köyü sakinleri Kdz. Ereğli Belediyesi’nin mahallesi olmak için “evet” derken Dağlar köyünde sandıktan ise “hayır” çıktı.

Topçalı Köyünde gerçekleştirilen 348 kayıtlı seçmenin bulunduğu 299 oyun kullanıldığı referandumda sandıktan 187 kabul, 107 red, 4 geçersiz ve 1 boş oy çıktı. Göktepe köyünde ise 2 sandıkta gerçekleştirilen referandumun bir sandığında 157 evet, 66 hayır, ikinci sandıktan 128 evet, 130 hayır oyu olmak üzere 285 evet, 196 hayır sonucu ile Kdz.Ereğli Belediyesi’nin mahallesi olma yolunda önemli adım atıldı. Dağlar Köyünde ise 249 oy kullanılırken 2 boş, 165 hayır, 82 evet oyu çıkarak Ereğli Belediyesi’nin mahallesi olma isteğine halk hayır dedi. Öte yandan özellikle Topçalı, Göktepe ve Dağlar köyünde yaşayan vatandaşlar Kdz.Ereğli Belediyesinin emlak vergileri ve su bağlantı ücretleri konusunda ciddi rakamlar istendiği gerekçesi ile “evet” oyu kullanmakta endişe yaşadılar. Geçtiğimiz günlerde su bağlantı ücretlerinin yüksek olduğu Kdz.Ereğli Belediyesi yetkililerine iletildiği, yetkililerin de bu bağlamda bu bölgedeki insanların mağdur olmaması için indirime gittiği de öğrenildi.

 

EREĞLİ’Yİ KUCAKLADIK

 

Kdz.Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı ve Topçalı Köyü Muhtarı Şakir Başol’da referandum sonucunu şu sözlerle değerlendirdi: Öncelikle bölgemiz için hayırlı olsun. Kdz.Ereğli’nin büyümesi ve 100 bin nüfusunu mutlaka aşması gerekiyor. Bu bağlamda Topçalı Köyü olarak üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirdik, Topçalı köyü olarak Kdz.Ereğli’yi kucakladık, inşallah bundan sonraki süreçte bize verilen sözleri yerine getirirler. Biz üzerimize düşeni yaptık şimdi bize verilen sözlerin tutulmasında.

 

HALKIMIZ “EVET” DEDİ

 

Göktepe Köyü Muhtarı İsmail Yılmaz’da referandum sonucunu şu sözlerle değerlendirdi: Kdz.Ereğli Belediyesi’nin bir mahallesi olabilmek için Pazar günü gerçekleştirilen referandumda halkımız “evet” oyu kullanmıştır. Bu süreçten sonra Kdz.Ereğli Belediyesi’nin kararı beklenecek. Kdz.Ereğli’nin büyümesini istiyoruz. Bizlere verilen sözlerin tutulacağını ümit ediyorum.

 

SÜRECİ BİRLİKTE GÖRECEĞİZ

 

Sandıktan “hayır” oyunun çıktığı Dağlar Köyü Muhtarı İbrahim Göktekin’de referandum sonuçlarını şu sözlerle değerlendirdi: Kdz.Ereğli’de Pazar günü 3 köyümüzde referandum gerçekleştirildi. Öncelikle bu referandum bölgemiz için hayırlı olsun. Dağlar köyü olarak halkımız Kdz.Ereğli Belediyesi’nin mahalle olma talebine “hayır” yanıtı vermiştir. Halkımız kararıdır saygı duymak gerekir. Biz başından beri zaten böyle diyorduk. Bundan sonraki sürecin iyi mi kötü mü olacağını birlikte göreceğiz.

 

GÜLÜǒE BAĞLANTI YOK

Muhtar Göktekin gazetemiz muhabirinin, “Gülüç Belediyesi sınırlarına katılma ile ilgili söylentiler var, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da, “Kesinlikle öyle bir şey yok. Biz şuan beklemedeyiz süreci dediğim gibi birlikte göreceğiz” sözleriyle yanıtladı.