Ekip Kooperatif ile Delihakkı Subaşı Durağı çalışanları arasında devam eden gerginlik büyüyor. Ekip Kooperatif yönetim binası önünden geçen Delihakkı Subaşı Durağında görevli bir araca zarar verilip şoförü darp edilirken aynı gün bazı minibüslerde 6 saat köy içerisinde rehin tutuldu. Mağdur olduklarını belirten Ekip Kooperatifi Yöneticileri ve yakınları Zonguldak Valisinden yardım talep etti.

Delihakkı Subaşı Birleşik Köyler Durağında çalışan 31 tane M plakalı minibüs ile Ekip Kooperatif arasında yaşanan sürtüşme giderek büyüyor. Aydınlar Köyü Kocabelen Mahallesi, Pınarcık Köyü Yaslar Mahallesi ve Soğanlıyörük Soğanlı Mahallesinde yolcu taşımacılığı yapan Ekip Kooperatifin yasa gereği bu taşımacılığı yapamayacağı Bölge İdare Mahkemesi tarafından karar verilmesinin ardından mağdur edildiklerini belirten Ekip Kooperatifi yöneticileri yaptıkları eylemlerle dikkatleri üzerlerine çekti. Bölge İdare Mahkemesinin bu kararının ardından her iki cephede tartışmalar yaşanırken bu karara itiraz eden Ekip Kooperatif yöneticileri ve yakınları Ereğli-Ormanlı arasındaki karayolunu ulaşıma kesmişti. Önceki gün bu bölgede yaşanan olayda 3 adet M plakalı minibüsün Ekip Kooperatifi yöneticileri tarafından 6 saat boyunca rehin tutulduğu belirtildi. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Delihakkı Subaşı Durak Başkanı Recep Günaydın, yaşanan olayları şu sözlerle dile getirdi.

"Yol kesme olayının ardından Ereğli'den 19.15 sularında yine Soğanlı Pınarcık köyü yolcularını aldığım sırada Soğanlı Mahallesine geldiğim anda plakaları iptal edilen şahıslar yandaşları ile birlikte 50 kişilik grup ile kooperatif binalarının önünde yolu kestiler beni aşağıya alıp linç etmeye kalktılar. Aracımıza zarar verdiler. Can güvenliğim sağlamak amacıyla birinci vitese takıp kaçtım. Taş sopa ve yumruklarla aracıma zarar verdiler. Olay üzerine Jandarma'yı aradık, Jandarma anında olay yerine geldi. Şahitleri olayı yapanları tespit etti, savcılığa sevk etti. Başkan olarak mahkemeyi kazananlar çalışmayacakta İdare Mahkemesince trafikten men edilen araçlar mı çalışacak. Hem biz mağdur oluyoruz hem de yolcular mağdur oluyor. Türkiye Cumhuriyetinde güvenliği sağlayacak kimse yok mu? Nerede Savcılar, Kaymakamlar? Bu konu biran önce çözülmeli ve mağduriyetimiz giderilmeli. Yarın ciddi olaylar olabilir o zaman bunların sorumlusu kim olacak?."

KANUNLAR UYGULANSIN
Yaklaşık 6 saat Aydınlar Kocabelen Mahallesinde rehin tutulan araç sahibi Uğur Marangoz ise, "Servisimi yapmaya gittiğimde Ekip Kooperatifi yöneticileri ve yakınları tarafından aracımın önü kesildi ve yaklaşık 6 saat aracım ile birlikte ben rehin alındım. Korkuttular tehdit ettiler. Sonuçta mahkeme kararına göre biz görevimizi yerine getiriyoruz. Yaşanan olaylar artık önüne geçilemiyor. Konu yetkililere defalarca anlatıldı yalnız hiçbir olumlu adım atılmalı dün olduğu gibi bugünde aynı sorunları yaşıyoruz. Yarın ne olacağı bilmiyoruz. Hergün endişe içerisinde yolculuk yapıyoruz. Yazık günahtır yolcu taşıyoruz can taşıyoruz. Bu güzergahlardan geçerken endişeli yolculuk yapıyoruz. Psikolojimizi bozdular. Biz sadece Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin vermiş olduğu kararın bu bölgede uygulanmasını istiyoruz" dedi.

EYLEM YAPTILAR
Önceki gün Ekip Kooperatif üyeleri bir minibüsün içerisinde toplanarak eylem gerçekleştirmişti. Ereğli Kaymakam Vekili Aydın Memük, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Serdar Arar'ın da olay yerine giderek kooperatif yöneticileri ile görüşürken sorunun çözümü için yapılması gerekenleri konuştular. Yaklaşık 5 saat eylem gerçekleştiren kooperatif yöneticileri Jandarma'nın iknası ile dağıldılar.