Kas erimesi hastalığına yakalanan Nilay Azık'ın talebi olan akülü araba konusunda sessizce talebi yerine getiren ve yapılan yardımın kamuoyuna yansımaması için uğraş veren "Erdemirli Kadınlar"ın bu davranışları alkış alıyor.

Gazetemiz yazarlarından Cihat Kalafat da aynı konuya değinen yazısında "Ne diyor dinimiz sağ elin verdiğinden sol elin bile haberi olmamalı. Müslüman geçinenlere duyurulur. Gerçek Müslümanlar neredeymiş" ifadeleriyle yardımlaşma kültürünün özüne dikkat çekiyor.

".........Çocukluğunda sokaklarda koşmuş arkadaşları ile bahçede oynamış okuluna yürüyerek gidip gelmiş,20 yaşından sonra amansız kas erimesi hastalığı ile tekerlekli sandalyeye mahkum olmuş Nilay'a umut ışığı olmuş Erdemirli bayanlarda yaşıyor. Onlar duygu yüklü yardımsever paylaşımcı geleceğe güzel nesiller bırakacaklarına inandığımız gerçek Türk anneleri. Sizleri kutluyorum… Genç kızımızın akülü arabası ile Kestaneci köyü yollarında gezebildiğini Kadı tarlası başına kadar gidip denizi seyrettiğini görmenizi o duyguları beraber paylaşmanızı, nasıl ve ne güzel bir iyilik yaptığınızın anlam ve değerini o zaman daha iyi anlayacağınızı ve yaşayacağınızı umuyorum…..."

                                        .........Kalafat'ın yazısı yan sütunda...