Basın İlan Kurumu Zonguldak Şube Müdürlüğü (BİK), Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ve Gena Eğitim Danışmanlık tarafından düzenlenin, “Yazılı ve Dijital Basında Reklamcılığın Geliştirilmesi” projesi tamamlandı. Zonguldak Öğretmenevinde gerçekleştirilen ve  2 gün boyunca devam eden seminere; Zonguldak, Bartın ve Karabük'te yayımlanan gazetelerin temsilcileri katıldı. 

BİK Zonguldak Şube Müdürü Ali Nuhoğlu’nun açılış konuşması yaparak başlattığı seminerde,  çağımızın teknolojik gelişmeleri ışığında reklamcılığın dijitalleştiğine vurgu yapılarak bu gerçekten hareket edilmesi gerektiği belirtildi.

Öğretim üyesi Ali Mutlu’nun çok yönlü bilgiler sunduğu seminerde, “Firmalarınızı sosyalleştiriyoruz” başlığı altında “Sosyal Medya Danışmanlığı’nın önemi anlatıldı. Bu isim  adı altında yeni bir sektörün geliştiğine de   dikkat çekildi.

Reklam elamanlarının aktif dinleme, vücut temizliği, empati, beden dilini iyi kullanma, gerekli materyal, kendine güven, güler yüz, kendine güven, samimiyet, düzenli görünüm ve temiz kıyafet gibi konularda özenli olması gerektiğini ifade eden Ali Mutlu, semineri, bir reklam hazırlığı konusunda uygulama ile bitirdi. Bu bölümde, gazeteciler gruplar oluşturarak bir konuyu senaryolaştırarak sahnede anlattılar.

Seminer sonunda Öğretim Üyesi Ali Mutlu’ya Zonguldak’ı sembolize eden bazı hediyeler  verilirken, BİK Şube Müdürü Ali Nuhoğlu da, katılımcılara teşekkür etti.

Seminer  katılımcılara sertifikaların verilmesi ile sona erdi.