*Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz'ün rektörlüğü döneminde Kireçlik'te deniz araştırmaları yapmak üzere Milli Emlak Müdürlüğü'nden kiralanan alanın yeniden termik santral kurulmak üzere yatırımcı firmaya tahsis edildiğine dönük açıklama şok etkisi yarattı.

*BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer 'in 16 Şubat tarihinde düzenlediği basın toplantısında Kireçlik'in durumuyla ilgili yöneltilen bir soruya 'Milli Emlak Genel Müdürlüğü geri istedi ama ben vermedim' açıklamasına rağmen, Kireçlik'te termik santral kurulması çalışmalarının devam ettiğinin öne sürülmesi, Rektör Özer'i  doğru söylememek ile karşı karşıya bıraktı.

Kdz. Ereğli'yi termik santral ile çevre kirliliğine terk etmeye dönük gizli ve açık taktikler sınır tanımadan devam ederken, Bülent Ecevit Üniversitesi'nin (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'i de polemiğin içinde bıraktı. Çevre konularında Türkiye'de isim yapan ve açtığı davalarla da birikim sahibi olan avukat Yakup Okumuşoğlu'nun BİMAER'E gönderdiği soruya verilen yanıtla ortaya çıkan duruma göre, arsayı geri vermediğini açıklayan Rektör Özer, doğru söylemeyip kamuoyunu yanlış yönlendiriyor.

REKTÖR NE DEMİŞTİ?

16 Şubat 2013 tarihinde BEÜ Konuk evinde basın toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Mahmut Özer 'e gazetemizi temsilen toplantıya katılan Eyüp Bektaş, Kireçlik'in Milli Emlak tarafından üniversiteye tahsisi ile ilgili sürenin dolduğunu işaret ederek 'ne olacak Kireçlik'in geleceği?' diye sormuştu.

Rektör Özer de, tahsis sürecinin dolduğunu kabul ederek 'Milli Emlak bizden bu alanı geri istedi ama biz vermedik yanıtını vermişti.(1)

AÇIKLANAN BELGE REKTÖRÜ YALANLIYOR

Rektörün basın toplantısından 17 gün sonra Av. Yakup Okumuşoğlu'ne BİMER tarafından gönderilen belgede ise üniversiteye  tahsis sürecinin sonra erdiği ve alanın termik santral kurmak isteyen yatırımcıya verildiği şu sözlerle açıklanıyor:

Batı Karadeniz Elektrik Üretim A.Ş.'nin 30.10.2012 tarihli yazı ekinde yer alan Maliye Bakanlığı'nın görüşünde Zonguldak ili, Karadeniz Ereğli İlçesi, Ballıca ve Bayat köylerinde bulunan 9 parçada toplam 46 bin 76,95 m2 yüzölçümlü hazine taşınmazının üzerinde araştırma merkezi yapılmak sosyal ve sportif faaliyetler için kullanılmak üzere Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörlüğüne 2 yıl süreyle yapılan ön tahsisin süresi içerisinde adı geçen üniversite yükümlülüklerine yerine getirmediği için ön tahsisin kesin tahsise dönüştürülemediği ve tahsisin kendiliğinden sona erdiği belirtildiğinden proje alanındaki mülkiyet sorununun çözümlendiği anlaşılmış oyup söz konusu projelerin kapsam ve format belirleme toplantısı sonucu komisyonca kapsamı belirlenen ÇED Raporu Özel formatları 9.11.2012 tarihli yazımız ile faaliyet sahibine gönderilmiştir.