Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, 2007 yılında kurulan üniversitenin Karabük halkının desteği ile sayılı üniversiteleri geride bıraktığını, 2015 yılında ise hedeflerinin 32 bin öğrenci olduğunu söyledi.
Karabük Üniversitesi'nin Polisevi'nde düzenlenen bilgilendirme ve değerlendirme toplantısına Karabük Valisi Nurullah Çakır, AK Parti Karabük milletvekilleri Mehmet Ceylan, Cumhur Ünal ile vali yardımcıları, daire müdürleri, işadamları, öğretim görevlilileri ve sivil toplum kuruluş ları temsilcileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasına yapan Vali Çakır, "Kent dışarısında olan hemşehrilerimizin üniversiteye katkıları olması anlamında hazırlıklarımız var. Üniversitelerin kente vereceği katkılarını nasıl sağladığını ve yaptığı çalışmaları pozitif rekabetle görüyoruz. Karabük Üniversitesi halktan aldığı büyük destekle giderek büyük bir eğitim çıtası oluyor. Yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen hızla geli şen, büyüyen bir üniversite olmasının yanında kentle bütünleşerek daha sağlıklı bir raya oturacaktır" dedi.
Slayt eşliğinde 2007 yılından bugüne kadar yapılan yatırım ve projelerle ilgili bilgiler veren Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise, kısa sürede sayılı üniversiteleri geride bıraktıklarını söyledi. 2015 yılında 32 bin öğrenci seviyesine ulaşmayı hedeflediklerini ifade eden Uysal, boş bir tarladan bugün Türkiye'nin sayılı bir üniversitesi doğduğunu belirterek, "Kuyumcunun vitrinindeki altından daha değerli bir görünüme sahibiz. 2007 yılında kurulduğumuzda 126 akademik personelimiz varken, bugün bizimle birlikte kurulan üniversiteler öğretim görevlisi bulamazken, biz sınavla aldığımız öğretim görevlisi bugün itibari ile 342'ye ulaştı. Kısaca 2007-2010 yılında akademik personel artmış, yüzde 175 seviyesine gelmiştir. Bugün itibari ile 8 bin öğrencimiz var, 5 yıl sonra inşallah minimum sayı olarak 32 bin öğrenciye ulaşacağız. 2008 yılına göre yüzde 72 oranında kontenjan artırımına gitmiştik. Lisan düzeyinde yüzde 98, önlisans düzeyinde ise yüzde 75 doluluk oranına ulaşılmıştır. 2009 yılında ÖSS'de 57 bin 412 kişi tercih etmiş olup, yeni kurulan üniversiteler arasında ilk sırada yer alıyor. Yine tercih edilen ilk üç üniversite arasında Karabük ilk sırada yer alıyor ve buna 10 bin 188 öğrenci başvuru yapmıştır. Üniversitemizde eğitim gören öğrencilerden en fazla tercih eden öğrencilerde ilk sırayı Karabük alırken, sırasıyla İstanbul, Ankara, Zonguldak, Kastamonu, Bartın, Samsun, Kocaeli, Trabzon ve Konya yer alıyor. Kısacı 81 ilden öğrencimiz üniversitemizde eğitim görüyor. Diğer yandan
üniversitemizde en yüksek puan ile 335. 632 ile otomotiv mühendisliğine öğrenci alıyoruz" diye konuştu