Kredi ve Yurtlar Kurumu Zonguldak Şube Müdürü İbrahim Albayrak'ın,  Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın daveti üzerine kente gelerek, ilçede yurt yapılması amacıyla Kredi ve Yurtlar Kurumu'na tahsis edilmesi düşünülen yerler hakkında ayrıntılı bilgiler aldığı açıklandı.  

Bu görüşmeyle ilgili olarak belediyeden yapılan yazılı açıklamada Posbıyık'ın “Sayın Rektör çok saygı duyduğumuz bir insan. Gerçekten çok başarılı ve çalışkan; enerji dolu bir yöneticimiz. Kendisine de saygı duyuyoruz. Ancak Sayın Rektör Karadeniz Ereğli hakkında hiçbir şey bilmiyor. Bizlerle görüşmüyor. Karadeniz Ereğli hakkında kafası biraz karışık dediği bildirildi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in 2012 yılında Kdz. Ereğli'de yurt yapmak için çalışmalar sürdüren Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nün yer bulamadığı için ayrılan ödeneği geriye gönderdiğini ifade etmesiyle ilgili olarak bir açıklama yapan Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, rektörün Ereğli konusunda hiçbir şey bilmediğini öne sürdü.

Bu konuda Kredi ve Yurtlar Kurumu Zonguldak Şube Müdürü İbrahim Albayrak'ı Kdz. Ereğli'ye davet eden Posbıyık'ın, Belediye Başkanı Yardımcısı Nezih Anıl, Başkan Danışmanı Kemal Özer ve belediyenin Harita Teknik Elemanı İsmail Yalçın da hazır bulunduğu ortamda konuyla ilgili görüş alış verişinde bulunduğu açıklandı. Belediye basın bürosundan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklama aynen şöyle:

SIKINTILAR VAR

Toplantı öncesinde ziyaretinin sebebi hakkında Basın Danışmanlığı aracılığıyla bilgiler veren İbrahim Albayrak, Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak çalışmalarının iyi gittiğini ve büyüme süreci içerisinde olduklarını ifade etti.  Çeşitli sıkıntılarımız var. Onları çözmeye çalışıyoruz. Sayın Belediye Başkanımız beni görüşmek için davet etti. Ben de bu davete icabet ettim diyen Albayrak,  Karadeniz Ereğli'de yükseköğretim açısından bazı sıkıntılar olduğuna işaret etti. İlçede 2 bin 500 civarında yükseköğretim öğrencisinin tahsil gördüğünü buna rağmen de ilçede sadece Gülüç mevkiinde 372 kapasiteli kiralık iki bina olduğunu hatırlatan Albayrak konuşmasında ayrıca, Bu yurtlar Karadeniz Ereğli için yeterli değil. Yeni yurtlar için arsa temini konusunu görüşmek üzere Karadeniz Ereğli'ye geldim. Sayın Belediye Başkanımızın bu konudaki yardımlarını bekliyoruz. Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak da Karadeniz Ereğli'deki sıkıntımız bu., ifadelerini kullandı.

 DESTEĞE HAZIRIZ

Davetini kırmayarak ilçeye gelen Kredi ve Yurtlar Kurumu Zonguldak Şube Müdürü İbrahim Albayrak'a teşekkür eden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, Belediye Basın Danışmanlığı aracılığıyla yaptığı açıklamada, belediye olarak bölgede yapılacak her işe destek vermeye hazır olduklarını belirtti. Karadeniz Ereğli'ye yeni yurtlar yapılması konusunda bundan önce yapılan çalışma ve girişimlere de atıfta bulunan Başkan Posbıyık açıklamasında; … Bundan önce de yeni yurtlar konusunda kaymakamlıktan yer talebinde bulunmuşlar. Soğanlıyörük'te bir yurt yapmak istemişler; ama yeterli miktarda arsa olmadığı için bu yurt yapılamamış…, dedi.

SAYIN REKTÖR KARADENİZ EREĞLİ HAKKINDA HİÇBİR ŞEY BİLMİYOR.

Açıklamasında Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'e de eleştirilerde bulunan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Rektör Özer'in Karadeniz Ereğli'de yer olmadığı için öğrencilerin ilçeyi tercih etmediklerini iddia ettiğini hatırlattığı konuşmasında şu yorumlarda bulundu: … Sayın Rektör'ün iddia ettiğine göre yeterli yurt olmadığı için yükseköğretim öğrencileri Karadeniz Ereğli'yi tercih etmiyorlar. Böyle olunca da aldığımız bilgilere göre bu alandaki yatırımlar Zonguldak'a kaymış vaziyette. Ancak Karadeniz Ereğli olarak bizim yerimiz var. Sayın Rektör çok saygı duyduğumuz bir insan. Gerçekten çok başarılı ve çalışkan; enerji dolu bir yöneticimiz. Kendisine de saygı duyuyoruz. Ancak Sayın Rektör Karadeniz Ereğli hakkında hiçbir şey bilmiyor. Bizlerle görüşmüyor. Karadeniz Ereğli hakkında kafası biraz karışık…

Karadeniz Ereğli'de çok mükemmel bir yeri, yeni yurtların yapılabilmesi adına Kredi ve Yurtlar Kurumu'na vermeye hazır olduklarını, bunun yanında Karadeniz Ereğli'de görev yapan öğretim görevlileri için lojman hazırlama girişiminde olduklarını kaydeden Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, bu girişimlerle de yükseköğretim konusundaki çalışmalarını cazip hale getirmeye çalıştıklarını vurguladığı açıklamasına şu sözlerle devam etti:

 KARADENİZ EREĞLİ'DE HER TÜRLÜ İMKAN VAR.

Karadeniz Ereğli'nin üniversite kampus alanı da hazır vaziyette. Gemi İnşa Mühendisliği için tersanelerin karşısında bir araziyi tahsis ettik ve imar planına işledik. Karadeniz Ereğli'ye yeni bir fakülte daha yapmak için Belediye olarak hiçbir ücret talep etmeden fakültenin binasını yapmaya hazır olduğumuzu da ifade ettik. Karadeniz Ereğli'de her şey var; her türlü imkan var. Yer var, bina var… Buna rağmen Sayın Rektörümüzün Karadeniz Ereğli hakkında kafası biraz karışık. Lütfetsinler de Karadeniz Ereğli'ye gelsinler. Bizzat bizler yerlerimizi kendisine gösterelim. O zaman herhalde kafasının karışıklığı gidecektir, diye düşünüyorum.