Kdz.Ereğlililer Derneği Yönetim Kurulu, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Mahmut Özer'in, 'İlçelere fakülte vermiyoruz, Ereğli öğrenci istiyor' sözlerine üzüldüklerini duyurdu.

 

Bölgesel kalkınmayı destekleyen en önemli unsurlardan birinin o bölgede bulunan yüksek öğretim kurumlarının ve bağlı birimler olduğunu belirterek yazılı açıklamasına başlayan Yönetim Kurulu, Üniversitelerin kurulmuş oldukları bölgenin gerek sosyo-kültürel gerekse ekonomik gelişiminde çok önemli rol oynadıkları görülmektedir. Ayrıca üniversitelerin yada fakültelerin sağladığı bu katkıların uzun süreli olması, devamlılık sağlayan bir kalkınmanın gerçekleştirilmesinde de fırsat sağlamaktadır denildi.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Mahmut Özer'in Karaelmas Gazeteciler Derneği Gazetesi'ndeki röportajında Kdz. Ereğli için kullanmış olduğu ''İlçelere fakülte vermiyoruz, Ereğli öğrenci istiyor'' ifadesini, Fakülte beklentisi içinde olan biz Ereğlilileri üzmüştür. Buna rağmen Özer'in Kdz. Ereğli'ye yakışır bir fakülte için yapacağı çalışmalarda da her zaman destekçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz şeklinde değerlendirilen yazılı açıklamanın son bölümünde ise şu görüşlere yer verildi: Kdz.Ereğlililer Derneği olarak; Zonguldak ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayan, 100.000' i aşan nüfusa sahip Kdz. Ereğli'nin yüksek öğretim alanında  öncelikli ilçe konumunda olmasını bekliyor, fakülte konusundaki sorunların çözüm noktasında görüş ve önerilerimizle destek olacağımızın kamuoyu tarafından bilinmesini istiyoruz.