Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, yabancı öğrencilerin kendisini ziyaretinde tüm dünyaya Türkçe mesajı verdi.
Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın Gençlik Programı Alt Eylem 1.1 Gençlik Değişimleri kapsamında, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından hazırlanmış olan All Together for Disabled People-Engelliler İçin Hep Birlikte adlı proje kapsamında 16 yabancı, 8 Türk olmak üzere toplam 24 öğrenci Zonguldak'a geldi. ZKÜ Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Mustafa Emre Gülçimen ve Mesut Bayezit'in proje yöneticiliğinde ve ZKÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Mehmet Birol Uğur'un yasal sorumluluğunda yürütülen proje kapsamında öğrenciler ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'i makamında ziyaret etti. Rektör Özer, makamına ziyarete gelen öğrencilere ilk mesajını Türkçe verdi. Makamda olduğu için Türkçe konuşacağını belirten Rektör Özer, Normalde pek İngilizce konuşmasını da sevmiyorum. Şuan zaten bir makamdayız. Tek dil geçerlidir. O'da Türkçe'dir. Ben konuşayım, Birol hocamız, tercüme etsin dedi.
Öğrencilere 'hoş geldiniz' diyerek konuşmasına başlayan Rektör Özer, Engelliler için hazırlanan bir proje kapsamında sizi kentimizde ve üniversitemizde ağırlamaktan çok mutlu oldum. Engelliler, kendi yaşam akışlarının dışındaki engellerden dolayı zorlanıyor, sıkıntı çekiyorlar. engelsiz insanlardan kaynaklanmaktadır. Bu bilinçle, bu konuda farkındalık oluşturabilirsek, engellileri engelleyen engelleri ortadan kaldırabiliriz. O zaman dünyamız, hem engelliler, hem de engelsizler için daha yaşanır hale gelir diye konuştu.
Konuşmaların ardından ikramlarda bulunduğu gençlerle bire bir sohbet eden Rektör Özer, yabancı öğrencilerin sorularına İngilizce cevaplar vererek, çok iyi İngilizce bildiğini de gösterdi.
Rektör Özer, ziyaretin anısına fotoğraf çektirdiği öğrencilere, üniversiteyi tanıtan broşür, CD, kalem, not defteri gibi hediyelerin bulunduğu hediye poşeti verdi.Ziyaretin ardından öğrenciler birbirleriyle tanışırken, diyalog ve iletişim amaçlı atölye çalışması başlattı.