Bülent Ecevit Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklama ile Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin bayram gazetesi için yapılan röportajda yer alan cümleler hatırlatılarak, yapılan eleştirilere yanıt verildi. 

Karaelmas Gazeteciler Derneği Gazetesi için 19 Ağustos 2012 tarihinde İlknur Çıtlık ile röportaj yapan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer,  'Hedefim, üniversitemizin birimi bulunan yerdeki merkez nüfusunun yüzde 10'u kadar öğrenciye ulaşabilmek. Bunun hepsini sağlamışız. Ereğli hariç. Yani Ereğli'de 2500 öğrencimiz var. 100 bin civarında nüfusumuz var. Ereğli'de bunu başaramamışız. Ereğli'ye de bir tane meslek yüksekokulu açma hazırlıklarımız devam ediyor' ifadelerini kullanmıştı.

Rektör Özer,  'İlahiyat Fakültesi için Ereğli konuşuluyor. Talep mi var? sorusuna ise  Hayır, ilçelere fakülte vermiyorum. Ereğli öğrenci istiyor cevabını vermişti. Bülent Ecevit Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamada, bu ifadeler hatırlatılırken, Bu sözler, basınımıza verilen demeçlerle değişik spekülasyonların yapıldığı üzülerek müşahede edilmektedir. Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Özer, örneğin Ereğli'nin nüfusu 100 bin ise buradaki öğrenci sayımızın 10 bine çıkartılmasının hedeflendiğini, ilçelerde Fakülte açmanın kolay olmadığı göz önüne alındığında kurulması planlan Meslek Yüksekokulu sayesinde öğrenci sayısını artırılmasının hedeflendiğini belirtmiştir' denildi.

Açıklamada, İlahiyat Fakültesi'nin ise Bakanlar Kurulu kararı ile Zonguldak'ta açıldığı vurgulanırken, diğer taraftan İlahiyat Fakültesi Bakanlar Kurulu kararı ile zaten Zonguldak merkezde açıldığı için bu durum dile getirilmiştir ifadelerine yer verildi.