ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş’ı ziyaret etti.

 

GMİS Genel Sekreteri Behzat Cinkılıç, Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam ve Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Osman Tutkun’un da hazır bulunduğu ziyarette, Özer, GMİS Genel Başkanlığa seçilmesinden dolayı Alabaş ve Yönetim Kurulunu kutlayarak;

“Ziyaretim sizlerin ve bizlerin yoğun olmamızdan dolayı bugüne gecikti. Genel Maden İş ve Üniversite arasında zaten var olan diyoloğunu daha fazla pekiştirmek amacımız. Ve üniversitemizde madencilik fakültesini da etkin kılmak istiyoruz. Doğal olarak da böyle olması gerekiyordu. Çünkü Türkiye’de madencilik deyince akla Zonguldak gelmektedir. Ve sırf bu nedenle ülkemizin ilk maden mühendisliği akademisi Zonguldak’ta kurulmuştur.

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, ziyaret dolayısıyla teşekkür ederek, Sendika, TTK ve ZKܒnün Zonguldak’taki en önemli saç ayağını oluşturduğunu vurguladı.

 

Seçim gezileri nedeniyle Zonguldak’a geldiklerinde Sendikayı da ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile Başbakan ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’la yapılan görüşmeler hakkında rektör Özer’e bilgi veren Alabaş;  “11-13 Mayıs tarihlerinde Ankara’da yapılan 22. Uluslararası Madencilik Kongresi’nde de aynı talepleri dile getirdik. Kongreye katılan Enerji Bakanı Sn. Taner Yıldız, Maden Mühendisleri Odası ve bizden TTK’nun 5 milyon ton üretim yapabilmesi için proje getirmemizi istedi. Bu projenin hazırlanmasında sizlerden de destek bekliyoruz. Önümüzdeki günlerde sizlere yapacağımız ziyarette bu proje ile ilgili hazırlıklarımızı da aktaracağız” dedi.  

Gazeteci Şükran Soner Alabaş’la görüştü

            12 Haziran Genel seçimleri nedeniyle Karadeniz illerini dolaşan Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Şükran Soner, 20 Mayıs 2011 tarihinde geldiği Zonguldak’ta Genel Maden İşçileri Sendikası’nı da ziyaret ederek Genel Başkan Alabaş’a görüştü.

            30 Kasım 1990 madenci grevi ve 4-8 Ocak 1991 Büyük Ankara Yürüyüşü sırasında maden işçisine büyük destek veren ve sürekli Zonguldak’ta kalan Soner, grevi ve yürüyüşü hergün köşesinde yazmıştı.

 Genel Başkanlığa seçilmesinden dolayı Alabaş’ı kutlayan Soner, “Genel Maden-İş ve Zonguldak benim için çok özel bir yerdedir. Madenci her zaman ülkemiz geleceğine yön vermiş bir kitle örgütüdür. Ve ülkemizin en çok dikkat çeken sendikasıdır. Bugün burada tekrar o 20 yıl önceki günleri hatırladım ve hüzünlendim ve üzüldüm. Zira Zonguldak bugün o günkü ekonomik ve sosyal gücünden çok geride. Tabi bunun nedenlerini de hepimiz biliyoruz ve tekrarlamaya gerek yok. Ama şu bir gerçek ki maden işçisi ve sendikası hala ülkemiz geleceğine yön verebilecek en önemli bir işçi örgütü. Ve sizi ve yeni yönetiminizi gönülden kutluyor ve başarılar diliyorum” dedi.

GMİS Genel Başkanı Alabaş’ta ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “20 yıl önce verdiğiniz desteği yine sizden istiyoruz. Zonguldak’ın ve bölgemizin tekrar ülkenin her köşesinden göç alan bir kent konumuna gelmesini istiyoruz. Ve mücadelemizi bu yönde sürdürüyoruz. Çünkü burada ülkemizin en önemli enerji kaynağı olan taşkömürü daha verimli üretilmeyi bekliyor” dedi.