Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) 10 uncu Olağan Genel Kurulu, MYK Genel Kurul temsilcilerinin katılımıyla 15 Ekim 2015 Perşembe günü Ankara’da gerçekleştirildi. Genel kurulun oluşmasının ardından yönetim toplantısında Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Vekilliğine seçildi.

MYK Genel Kurul üyelerinin yer aldıkları Başkanlık Divanının yönettiği Genel Kurulda, Kurumun 30.09.2014-30.09.2015 dönemi Faaliyet Raporu, 2014 Mali Yılı Kesin Hesabı, 2015 yılı Çalışma Programı, 2015 yılı Personel Planlaması ve 2016 Yılı Bütçesi Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanı Bayram Akbaş tarafından sunuldu. Gerçekleştirilen faaliyetler ve çalışma programı, görüş bildiren tüm Genel Kurul üyelerince takdirle karşılandı, sunulan raporlar ve programlar Genel Kurulca kabul edildi.

Genel Kurulun ikinci oturumunda gelecek üç yıllık dönemde görev yapacak olan Mesleki Yeterlilik Kurumu Yönetim Kurulu üyelikleri için seçim yapıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı temsilcisi olarak Bayram Akbaş, Milli Eğitim Bakanlığı temsilcisi olarak Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı temsilcisi olarak Prof. Dr. Mahmut Özer, Türkiye Esnaf Ve Sanatkârları Konfederasyonu başkanı ve Kamu Kurumu Niteliğindeki Meslek Kuruluşları temsilcisi olarak Bendevi Palandöken, İşçi Sendikaları Konfederasyonları temsilcisi olarak Dr. Osman Yıldız ve İşveren Sendikaları Konfederasyonu temsilcisi olarak Celal Koloğlu Yönetim Kurulu asıl üyeliklerine seçildi.

MYK oluşan yeni Yönetim Kurulu ilk toplantısını Başkan ve Başkan Vekili seçimi gündemiyle gerçekleştirdi. Toplantıda Yönetim Kurulu Başkanlığına Bayram Akbaş, Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine ise Prof. Dr. Mahmut Özer seçildi.