Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü,  Karabük İli Yenice İlçesi Halk Eğitim Müdürlüğünün açmış olduğu fotoğraf çekim kursu öğrencileriyle birlikte Yenice Karakaya bölgesine foto safari düzenlendi. Foto safari etkinliğine Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, Yenice İşletme Müdürü Erdinç Kurt, Müdür Yardımcısı ve İşletme Şefleri ile Fotoğraf Çekim Kursu Hocası Şadiye Akyol ve kursiyerler katıldı.

 

Bölge Müdürlüğünün açıklaması şöyle:

 

Etkinliği katılan kursiyerler sonbaharın tüm renklerini barındıran Karakaya deresinin 6 kilometrelik renk cümbüşü içerisinde yürüyen katılımcılar hem görsel şölen yaşadı, hem de fotoğraf sanatına yönelik paylaşımlar yaptı.5 saat süren safarinin sonunda kamp alanına ulaşan katılımcılar günü kamp ateşi etrafında sohbet ederek ve hatıra fotoğrafı çekerek bitirdiler.

 

Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, “yaban hayatı, doğal varlıkları ve peyzaj güzelliklerini fotoğraflar ile ölümsüzleştirmek, doğal, estetik ve biyoçeşitlilik değerlerinin farklı bakış açısı ile ortaya konması, habitatların ve biyolojik çeşitliliklerin birbirleriyle ilişkilerinin fotoğrafçı bakış açısıyla tespit edilerek tanıtımının yapılması amacıyla düzenlenen bu foto safari de ağaç ve bitki türlerinin oluşturduğu renklerin yanı sıra şelalesi, kanyonu ve dereleriyle görülmeye değer güzellik sunan Yenice’ de sonbaharla sararmaya başlayan yapraklar, ziyaretçilere görsel şölen sunmaktadır. Akarsu çevresindeki ağaçlar ve dökülen yapraklar, fotoğraf tutkunlarının ilgisini çekiyor.

 

Endemik bitkilere, zengin yaban hayatına ve otantik değerlere sahip Bölgemiz, doğa yürüyüşü ve foto safari gibi aktivitelere de imkan sağlıyor. Yenice  Türkiye’ deki 9 sıcak noktasından bir tanesi. Özgün mimari dokusunu koruyan köy evlerinden kadınların günlük yaşamlarında halen kullandıkları geleneksel renkli giysilere, el sanatlarından yöreye has yemeklere kadar çeşitlendirilen kültürel değerler, doğa güzelliğiyle bir araya gelerek ziyaretçilere otantik bir görsellik sunmaktadır. “ dedi.