Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, derneklerin, Atatürk Anıtı Alanı’da Türk Kızılayı Şubesi ile ortaklaşa düzenledikleri kampanyada  yaptığı açıklamada, başkanlığı öncesi 14,5 yıl Kızılay’’da bu tür işleri organize ettiğini hatırlattı. Ereğli’nin kan bağışında “Ana Arter” konumunda olduğunu belirten Alan, şunları söyledi:

"EREĞLİ ANA ARTERİMİZ"

"Bu işlerde arkadaşlarla bir arada olmuş biri olarak tabi ki, 4 taraftar derneğimizin Kızılayımıza destek amaçlı, hasta yatağında kan bekleyen vatandaşlarımıza destek amaçlı böyle bir etkinliğe katılmaktan memnunluk duydum. Karadeniz Ereğli bizim zaten bu konuda ‘Ana Arterimiz’. Tabi ki başkanlarımızın davetini kırma şansımız yoktu, bu vesileyle destek amaçlı geldik. Siyasi partilerimizin temsilciler ide burada. Onlarla beraber buradan, kanın yapılamayan tek, acil ve sürekli bir ilaç olduğunu  hatırlatıyoruz. Gerçekten Ereğli bizim en çok kan bağışı aldığımız bir ilçemiz. O yüzden de duyarlılık noktasında bir sıkıntımız yok. Ama vatandaşlarımız da bir 20 dakikalarını ayırıp kan vermeleri halinde, ihtiyaç sahiplerine hayat vermeye davet ediyoruz. Etkinliği düzenleyen bütün Taraftar Derneği Başkanlarıma ve Kızılay ekibine ve Ereğli halkına teşekkür ediyorum. İnşallah bu kampanyada bolca kan alır ve vatandaşlarımızın derdine derman oluruz.”

ERTUĞRUL EKİBİYLE GELDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Ereğli İlçe Başkanı Operatör Doktor Eylem Ertuğ Ertuğrul da, kanın insan yaşamı için ne kadar değerli olduğunu Ereğli halkının iyi bildiğini hatırlatarak, “biz de CHP yönetimi ve üyelerimizle kan vererek kampanyaya destek oluyoruz. Dernek başkanlarını kutluyorum” dedi.

ÖZBEK: DEPOYU DOLDURACAĞIZ

Karadeniz Ereğli Fenerbahçe Taraftarları Derneği Başkanı Serdar Özbek de, özellikle Koronavirüs (Covid-19) vakalarından sonra Kızılay’ın, çok şiddetli şekilde kana ihtiyacı olduğunu derneklere bildirdiğini anlatarak, şöyle dedi: “Bunun üzerine biz de 4 taraftar derneği olarak  her zaman ortaya koyduğumuz birlik ve beraberliği bir kez daha göstermek istedik. Bu kapsamda, geçmiş yıllarda da yaptığımız gibi birlikte bir kampanya daha yapalım dedik. Şu ana kadar da çok güzel bir katılım var. İnşallah, bugün bağışlanan kanlarla birlikte Kızılay’ın kan deposunu dolduracağız. Amacımız bu.”

Kampanyaya Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Eski CHP Zonguldak İl Başkanı Hakkı Güney, Karadeniz Ereğli Galatasaray Taraftarları Derneği Başkanı Timur Şen, Karadeniz Ereğli Beşiktaş Taraftarları Derneği Başkanı Tarkan Atik, Karadeniz Ereğli Trabzonspor Taraftarları Derneği Başkan Sadık Mercan, Kan Bağış Kazanım Uzmanı Koordinatör Elif Duman, Ereğli belediye Başkan Danışmanlarından Metin Yüksel, CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı.