Kdz.Ereğli'de 15 yıldır faaliyet gösteren İkadımlar Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nce “Gelin Birlik Olalım” adlı etkinlik Özdemir Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirildi.




Kurum Müdürü Fikri Eroğlu, Özdemir Park Alışveriş Merkezi'ndeki ortak alanda düzenlenen etkinlikte saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından yaptığı konuşmada, ortaya konan sosyal etkinliklerin, özel gereksinim sahibi çocukların topluma entegrasyonu açısından önemli olduğunu söyledi. Bu tarz faaliyetlerin tekrarlanacağını kaydeden Eroğlu, şöyle dedi:

“2002 yılından itibaren Ereğli’de özel çocuklar ve aileleri için büyük çaba içerisindeyiz. Çalıştığımız alan çok hassastır. Bir o kadar sevi ve özveri gerektiren bir alandır. Sizden isteğim, çocuklarımızı görmezden gelmek yerine onların sorunlarına eğilmeniz ve sosyal hayatınızın içinde daha çok yer almalarını sağlamanızdır"

Karadeniz Ereğli Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdür Vekili Mehmet Aksoy ise belediye olarak, engelli bireyleri önemsediklerini, bu doğrultuda çalışma yürüttüklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından, koro performansı ile ‘Bu ne dünya kardeşim’ isimli şarkı söylendi. Çeşitli yarışmaların tertiplendiği etkinlikte, özel çocuklar ve onların aileleri, eğlenceli vakit geçirdiler.

Etkinliğe katılan Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal'a vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.