Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, “Renklerin Sudaki Raksı: Ebru” konulu bir etkinlik düzenleyecek. Etkinliğe, “UNESCO Yaşayan İnsan Hazineleri” ödülü sahibi ebru sanatçısı Fuat Başar katılacak. Etkinlik, 8-11 Mart 2011 tarihleri arasında ZKܒnün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Etkinlikte, 8 Mart Kadınlar Günü’ne özel “Kadınlarımıza ve Sanatımıza Dair” sohbet tadında bir de söyleşi düzenlenecek.

FUAT BAŞAR’IN KİMLİĞİ
Hattat, ebru üstadı ve şair olan Fuat Başar, 7 Mart 1953 tarihinde Erzurum'da dünyaya geldi. Erzurum Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde okudu. 1977 yılında ebru çalışmalarına başladı. 1980 yılında İstanbul'a yerleşti. Ebru ustası Mustafa Düzgünman ile çalışmalarına devam etti. 1989 yılında Ebru icazeti aldı. Bu tarihten itibaren profesyonel olarak hat ve ebru çalışmalarına devam etmektedir.  Öğrencilik yıllarında tanıştığı hat sanatına gönül verdi ve çağın en önemli hattatı Hamit Aytaç Bey' den icazet alarak hat eğitimini tamamladı. Yurt içi ve yurt dışında pek çok koleksiyonda eserleri bulunan sanatçı, yüzlerce öğrenci yetiştirerek hat sanatının sevilmesi ve yaygınlaşması için büyük mücadeleler verdi. Sanatçı, yurt içi ve yurt dışında 300' ün üzerinde kişisel ve karma sergiye katıldı. Amerika, Almanya, Japonya, Malezya ve diğer birçok ülkede ebru ve hat sanatının tanıtımını yaptı. Türkiye ve dünya çapında birçok hattat ve ebru sanatçısı yetiştirdi.
Ebru sanatı konusunda yayınlanmış kitabı ve makaleleri vardır. Yıldız Teknik Üniversitesi'nde "Ebru Fizikokimyası" konusunda çalışmalarda bulundu. Sanat konulu televizyon ve radyo programları hazırladı. Çeşitli sanatsal belgesellerin hazırlanmasında katkıları oldu.
Son devrin en büyük hat ve ebru üstatlarından olan Fuat Başar, Kültür Bakanlığı Süleymaniye Ebru Kursu hocalığını uzun yıllardır devam ettiriyor. Hat ve ebru sanatı konusunda her yönüyle çalışmalarını sürdürüyor.