29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Kdz.Ereğli Kaymakamlığı tarafından Kdz.Ereğli Polisevinde, “Cumhuriyet resepsiyonu” gerçekleştirildi. Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ali Sadi Ünsal ve eşleri resepsiyona davetlileri kapıda karşıladı. Çok sayıda katılımın olduğu resepsiyonda yığılma nedeniyle kimi davetliler zor anlar yaşadı. Bilinen protokol çerçevesinde sürdürülen resepsiyon fazla bir heyecan da vermedi. Resepsiyona İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Zülkarneyn Kısık, Kdz.Ereğli İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Engin Özkul, Kdz.Ereğli İlçe Emniyet Müdürü Erkan Tektaş, ZKÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Erdal Coşkun, belde belediye başkanları, askeri erkan, sivil toplum örgütü temsilcileri, siyasi parti ilçe temsilcileri, meslek odaları yöneticileri katıldı.

 

Müzik eşliğinde süren gecede Türkiye Büyük Millet Meclisi önceki Başkanı ve AKP Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ile Zonguldak Valisi Erdal Ata’nın telgrafları okundu. Kdz.Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Cumhuriyet'in kuruluşunun 87. yıl dönümü herkesten önce Türk Milleti'ne hayırlı olsun. Önemli olan bu günlerimize sahip çıkmamızdır. Bu balo da bu birlik ve beraberliğin bir simgesidir. Çünkü bayramlar, birlik ve beraberliğin pekiştirildiği programlardır" dedi.

 

ZKÜ Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Coşkun ise "Cumhuriyet'in 87. yılını kutluyorum. Ben yaklaşık 5 yıldır Kdz. Ereğli'deyim. Her yıl Cumhuriyet Bayramı, artarak ve coşkuyla devam etmektedir. Gençlerimizin, çocuklarımızın ve halkımızın Cumhuriyet'e olan saygısı, sevgisi ile bağlılığının sonucu olduğunu düşünüyorum" diye konuşu.