Zonguldak Valiliği, cumhuriyetimizin kuruluşunun 86'ncı yıldönümü dolayısıyla resepsiyon düzenledi.
Polisevi'nde düzenlenen ve Vali Erdal Ata ile eşi Nazan Ata'nın ev sahipliği yaptığı resepsiyona; CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk, Zonguldak 3'üncü Jandarma Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Süleyman Yüksel, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Halil İbrahim Yaşatır, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kaplan, daire müdürleri, siyasi parti başkanları, oda ve dernek başkanları, askerler ile çok sayıda davetli katıldı.
Vali Erdal Ata, resepsiyonda yaptığı konuşmada, Büyük Önder Atatürk'ün bizlere armağan ettiği bu büyük eseri sonsuza kadar savunmak ve yaşatmanın her Türk vatandaşının birinci derece görevi olması gerektiğini belirterek, "Geriye gidip 86 yıl öncesini düşündüğümüzde Atatürk'ün bize ne büyük armağan verdiğini çok daha iyi anlıyoruz.
Osmanlı döneminde 600 yıl 3 kıtaya hükmeden imparatorluk dağılmış, yurdun dört tarafı işgal edilmiş böylesi bir imparatorluktan yeni bir Türk devleti kuruldu. Eğer o tarihlerde Atatürk deseydi ki, 'Bundan sonra padişah benim' zannediyorum ki, kimse itiraz etmeyecekti.
Kayıtsız ve şartsız kabul edilecekti. Ama Atatürk, Türk milletinin karakterinin en uygun yönetim şeklinin cumhuriyet olduğunu, Kurtuluş Savaşı'nın başlangıcında görüp değerlendirmiş ve savaştan sonra TBMM'de bundan sonraki rejimin ve devlet yönetim şeklinin cumhuriyet olacağını söylemiştir. Yani Büyük Önder Atatürk'ün bizlere o tarihlerde armağan ettiği o büyük eseri, sonsuza kadar savunmak ve yaşatmak her Türk vatandaşının birinci derece görevi olması gerekir" dedi.
Resepsiyonda, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Devlet Konservatuarı Orkestrası müzik dinletisi sundu, cumhuriyet pastası protokol eşleri tarafından kesildi. 10'uncu Yıl Marşı'nın hep birlikte söylenmesiyle resepsiyon sona erdi.