Alaplı’da, resim öğretmeni Serkan Böncü, ilçede etkili olan kar yağışından etkilenen sokak hayvanlarını lokantalardan topladığı artık yemeklerle besliyor ve tedavilerini yapıyor

Alaplı’da, resim öğretmeni Serkan Böncü, ilçede etkili olan kar yağışından etkilenen sokak hayvanlarını lokantalardan topladığı artık yemeklerle besliyor.

Böncü, yaptığı açıklamada, ilçede yağan yoğun kar yağışının insanları etkilediği gibi sokakta kalan hayvanları da etkilediğini söyledi.

Hayvanseverlerin verdiği kuru mama ve lokantalardan topladıkları artık yemeklerle belediye hayvan barınağında kalan yüzlerce köpeği beslediklerini ifade eden Böncü, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 2 yıldır Alaplı’da öğretmenlik yapıyorum. Hayvanları çok sevdiğim için de hayvanseverlerle birlikte sokak hayvanlarının beslenmesi ve tedavileriyle uğraşıyorum. Kar yağışından etkilenen yüzlerce sokak köpeğinin aç kalmaması için bazı esnafımızın desteğiyle kuru mama alarak sokak köpeklerini yemliyoruz. Lokantalardan artan yemekleri de toplayarak beslemeye çalışıyoruz. Tabi hayvanları her gün beslediğimiz için bazen mama yetmiyor. Esnafımızdan daha çok destek bekliyoruz. En azından bir poşet kuru mama alarak bu karda kışta sokakta kalan yüzlerce hayvanı besleyebilirler. Belediye ya da bizimle bağlantıya geçebilirler. Ev hanımlarımız da evlerinde artan yemekleri sokak köpeklerine verebilirler. Elimizden geldiği kadarıyla kış şartlarında hayvanların beslenmelerini sağlıyoruz."




Haber: Cem Sürmeneli