Yerel Gazeteler Birliği Başkanı Av. Tuğba Atalay, resmi ihalelerdeki pazarlık usulü miktarının 6 bin TL’den birkaç yıl içerisinde 116 bin TL’ye, 31 Ocak 2011 tarihi itibari ile de 250 bin TL’ye çıkarılması noktasında çalışma yapıldığını, söz konusu durumun gerçekleşmesi durumunda resmi ilanların yüzde 40 oranında azalacağını belirterek, Ankara’da 27 Ocak 2011 günü Kamu İhale Kurumu önünde eylem gerçekleştireceklerini açıkladı.
Atalay konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: Bilindiği üzere Yerel Gazeteler Birliği Manisa merkezli olarak kurulmuş ve kurulduğu günden itibaren de yerel gazetelerin sorunlarına ve resmi ilanlarda gidilecek kısıtlamaların, yerel gazetelerin sonu olacağı hususunu yetkili makamlara duyurmaya ve bu noktada yerel gazete sahiplerini de uyarmaya başlamıştır. Kamu İhale Kurumu tarafından hazırlanan ve önümüzdeki günlerde meclis gündemine gelmesi beklenen yeni Kamu İhale Kanunu’nun yasalaşması durumunda yerel gazetelerin çoğunun kapanmak zorunda kalacağı hususunda yetkililerin dikkatini çekmek için bir dosya hazırlamış ve bu dosya başta Cumhurbaşkanımız, TBMM Başkanımız ve Başbakanımız olmak üzere birçok makama ve siyasi parti temsilcisine gönderilmiştir. Bunun akabinde başta TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve Devlet Bakanı Bülent Arınç olmak üzere bu yeni Kamu İhale Kanunu’nun olduğu gibi yasalaşmayacağı ve yerel gazetelerin haklarının korunacağı yönünde yetkili makamlar tarafından açıklamalar yapılmıştır.  Yerel Gazeteler şimdi, başka ve çok önemli bir tehlike ile daha karşı karşıyadırlar. İhalelerdeki pazarlık usulü miktarı 6 bin TL’den birkaç yıl içerisinde 116 bin TL’ye kadar çıkarılmış, 31 Ocak 2011 tarihi itibari ile de bu miktarın 250 bin TL’ye çıkarılması noktasında çalışmaların yapıldığı bilinmektedir. Bunun gerçekleşmesi durumunda yerel gazetelerin ilan gelirlerinin en az %40 oranında azalacağı muhakkaktır.
Yetkililerin dikkatini çekerek bunun önüne geçmek için 27.01.20011 Tarihi’nde Kamu İhale Kurumu önünde toplanıp Yerel Gazeteler Birliği olarak basın açıklaması yapmak istiyoruz. Gerektiği zaman gerektiği yerde yapılması gerekenleri yapmayanların şikayete hakkı olmayacağı gerçeğini hatırlatarak, sizi bu eylem için 27 Ocak 2011 günü Kamu İhale Kurumu önünde olmaya davet ediyoruz” denildi.