Türkiye İstatistik Kurumu “Kırmızı Et Üretim İstatistikleri, IV. Çeyrek: Ekim - Aralık, 2017” sonuçlarını açıklarken “Toplam kırmızı et üretimi IV.çeyrek döneminde 295 329 ton olarak tahmin edildi” tespitinde bulundu.

Açıklama şöyle:

Toplam kırmızı et üretimi bir önceki döneme göre %12,6 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %9,1 oranında arttı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 109 080 ton olarak gerçekleşti.       

Sığır eti üretimi 260 080 ton olarak tahmin edildi

Sığır eti üretimi bir önceki döneme göre %10,4 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre %4,5 oranında arttı.

Koyun eti üretimi 26 033 bin ton olarak tahmin edildi

Koyun eti üretimi bir önceki döneme göre %21,3 azalırken, bir önceki yılın aynı dönemine göre  %68,2 oranında arttı.