Kozlu beldesinde, 'bedava mı aldın' söylemleri nedeniyle zabıta memurlarına resmi kıyafetle alışveriş yapmak yasaklandı.

Kozlu beldesinde, 'bedava alındığı, torpilli alındığı' izlenimlerinin oluşmaması ve bu söylemleri önlemek amacıyla Kozlu Belediyesi Zabıta Amirliği'nde görev yapan zabıta memurlarına, mesai saati içerisinde resmi kıyafetle özellikle pazar yeri olmak üzere alış veriş yapmaları yasaklandı. Alışverişin zabıta memurlarının eşi, çocukları ve yakınları tarafından yapılmasını öngören uygulamaya göre, zabıta memurları, mesai bitiminden sonra sivil kıyafetlerle alışverişlerini yapabilecek. Zabıtalar, zorunlu durumlarda ilgili amir ve sorumlularından izin alarak resmi kıyafetlerle alış veriş yapabilecekler. Kozlu Zabıta Amiri Savaş Gökdemir, uygulamanın 'bedava mı aldın, torpilli mi aldın' gibi söylemlerin engellenmesi amacıyla başlatıldığını kaydetti. Uygulama ile zabıta memurları ile sivil vatandaşların eşit olduğunun gösterildiğini  belirten Gökdemir, Pazar yerimizde zabıta memuru arkadaşlarımızın üniforma ile alışveriş yapmalarını yasakladık. Zabıtalar üniformayla alışveriş yaparken, şakayla dahi olsa, tezgahın önünden geçerken yanlış anlaşılan söylemlerde bulunuluyor. Ya da bir cadde de alış veriş yaparken gören bir arkadaşı, 'bedava mı aldın' diyor. Bunlar da yanlış anlaşılıyor, farklı bir imaj oluşturuyordu. Sanki özellikle iyisini seçmiş almış gibi bir imaj ortadan kaldırmak için zabıta memurlarının üniforma ile mesai saatleri içerisinde alış veriş yapmalarını yasakladık. Mesai saati bittikten sonra sivil kıyafetini giyip alışverişini yapar. Eşimiz, çocuklarımız ya da arkadaşlarımız gelir, alışverişini yapar. Zorunlu zamanlarda ise benden ya da Başkan Yardımcımız Hüseyin Yılmaz'dan izin alarak alışverişe gidebilecek.
Uygulama ile zabıta memurları ve vatandaşların yanı sıra pazar yeri esnafının da düşünüldüğünü belirten Gökdemir, uygulamayı zabıtaların  anlayışla, pazar yeri esnafı ve vatandaşların da büyük memnuniyetle karşıladığını ifade etti. Gökdemir, uygulamanın başarılı olduğunu ifade etti.  
Pazar yeri denetimlerinin sürdürüldüğünü belirten Gökdemir, 40 bine yakın nüfusu bulunan beldedeki araç parkları ile mücadelede zorlandıklarını kaydederek, beldeye sürekli bir trafik ekibinin görevlendirilmesini istedi.
Zabıtaların denetlemelerinden, anlayışlarından memnun olduğunu belirten esnaf, üniformayla alış veriş yasağını öngören uygulama ile hem pazarcıların hem de zabıtaların zan altından kurtarıldığını da ifade etti.