Zonguldaklı Ressam Zeynep Şennur Sarıbaş, 4 Aralık 2010 Cumartesi günü Ankara Barolar Birliği Sergi Salonu'nda "Açık Büfe" adıyla kişisel resim sergisi açacak. Sergi, 20 Aralık'a kadar devam edecek. Sarıbaş, Ihlamur Sokak No: 1 Kızılay-Ankara adresinde bulunan sergi salonundaki sergiye tüm sanatseverleri davet etti.
Ressam Zeynep Şennur Sarıbaş, resme nasıl başladığını, katıldığı karma sergiler ve açacağı kişisel sergilerle ilgili şunları söyledi;
"Lise yıllarında başlayan ve bugünlere kadar gelen bir resim aşkı benimki... Çeşitli nedenlerle çok uzun süre ara vermeme rağmen, içimdeki aşk artarak devam etti, bugünlere  geldi. Akademisyen değilim. Çeşitli akademisyen öğretmenlerden dersler almaya çalıştım, ama aldığım eğiticiler yeterli değildi maalesef. Hedefim, bu işin ustalarından asıl eğitim almak. Yaşamım boyunca resim yapacağım. Zaman, hayat bana ne gösterir bilemiyorum. Hayat sürprizlerle dolu… Genelde karma sergilerde olmayı tercih ettim. Çeşitli nedenleri var tabi bunun. Benim tembel oluşum ve yaşadığım şehrin resim sanatına yeterince değer vermemesi gibi... Kısmet işi biraz da, denk gelmedi şimdiye kadar aslında kişisel sergi açmam. Ama en önemli nedenlerden biride benim acele etmemem. Sindire sindire gitme isteğim. Bir yere yetişmek ve birilerine bir şey ispatlamak gibi derdim yok. İnsanlarla yarış halinde değilim. Zaten en iyisini yapmak için çabalıyorum. Sanat bir maraton… Bende yaşamım boyunca resim yapacağım.
Hayat bana neler gösterir, bilmiyorum. Bakarsınız günün birinde çok ünlü ve çok değerli bir ressam oluveririm… Hayat bu, belli mi olur? Çünkü hayat sürprizlerle dolu. Katıldığım karma sergiler şöyle; Zonguldak Sanatevi'nde çeşitli karma sergiler, Zonguldak Atatürk kültür Merkezi'nde çeşitli karma sergiler, TMMOB Maden Mühendisleri Odası Şube Lokali'nde çeşitli karma sergiler, Zonguldak DemirPark Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde karma sergi, İstanbul Grand Haliç Hotel'de '29 Ekim Cumhuriyet Sanatçıları' karma sergisi, İstanbul Grand Haliç Hotel'de 'Sürrealistlerin Buluşması' karma sergisi, İstanbul Grand Haliç Hotel'de 'Şehit Ailelerine Yardım Kampanyası' karma sergisi, İstanbul Kuzguncuk Ekin Sanat Evi'nde 'Bir Şeyler Yapmak Lazım' karma sergisi, İstanbul Çağdaş Sanatlar Sanat Galerisi&Müzayedesi'nde '2010 Çağdaş Sanatlar' karma sergisi, Taksim Art Gallry 'Eskiden di Çok Eskiden di' adlı karma sergi, İstanbul Deniz Müzesi-Beşiktaş karma sergi, İstanbul Basın Müzesi-Çemberlitaş-Fatih karma sergi, Danimarka'da karma sergi, Dalyan/Ortaca Longhouse-Inn Hotel'de karma sergi. Ve devam edecek birçok sergiler var...
Birinci kişisel sergimi 'Yeniden Doğuş' adıyla Bodrum Kıvanç Hotel'de, ikinci kişisel sergimi 'Açık Büfe' adıyla Ankara Barolar Birliği Sergi Salonu'nda, üçüncü kişisel sergimi Zonguldak Sanatevi'nde gerçekleştireceğim."