Kdz. Ereğli’de 6 ressamın birlikte açtığı sergi 10 gün boyunca toplumun her kesiminden büyük ilgi gördü

*

Atatürk Kültür Merkezi’nin Osman Zeki Oral ile Vedat Can sergi salonları bu kez Ereğlili altı ressamın 102 tablosuna ev sahipliği yaptı.

Ressamlar Aydın Yılmaz, Abdullah Ercan, Erdoğan Keskin, Osman İnce, Uğur Kaynar ve Seyhan Köse Karasu uzun yıllara dayanan resim aşklarının karşılığını bu sergide karşılaştıkları büyük ilgi ile gördüler. 5 Mayıs 2022 tarihinde açılan ve 15 Mayıs tarihinde sona eren sergi boyunca, ana okulundan lise öğrencisine, ortaokul öğrencisinden üniversite öğrencisine kadar tüm öğrencilerin akınına uğradı Karadeniz Rüzgarı ismini verdikleri sergi.

Ressam  daha ne ister ki. Tuvalden dışa vuran duygular ve karşılığını bulan sevgi ile bütünleşiyor sanat aşkı. Sanatsever bir toplumun dışında ayrıca öğrencilerin yakın ilgisi ile 10 gün boyunca sanata olan tutkularını şarj eden ressamlar adına konuşan Erdoğan Keskin duygularını şöyle dile getirdi:

“Bu çalışmamız 6 arkadaştan oluşmaktadır. 5 erkek bir bayan arkadaş. Bu grup çalışmasının bir neticesidir. Grup çalışmasında 6 arkadaştan bahsettim genellikle Ereğli’de ilk sergimizi açamadık bazı sorunlar oldu, Ereğli’deki bu grubun ilk sergisi. Karadeniz Ereğli Art Grubu. Hem Ereğli ismini yaşatmak hem de sanat grubu olarak aktivitesini sürdürmek anlatmak amacıyla bu ismi seçtik.

Dolayısıyla bu iki salon Osman Zeki Oral ve Vedat Can Sergi Salonunda üçer arkadaş paylaşarak sergilerini açtılar. Yarın kapatacağız 10. Günümüz olacak. Gönlümüzde diyor ki insanlar bu pandeminin getirdiği stresten sıkıntılardan bu güzel havalara geçiş döneminde onlar gelsinler baksınlar bu yılları içeren çalışmalarımızı güzelce gözlemlesinler, sıkıntılarını resimlere bakarak gidersinler. Kısa da olsa bir mutluluk dönemi yaşasınlar mutlu olsunlar istedik. Yani yılların birikimi olan çalışmalarımızı onlara sunarak ulaşmak istedik. Dolayısıyla bu güzellik içinde ne kadar güzel insan varsa dostlar resim severler gelirse bizde o kadar seviniriz. Her hareket bir öndekini getirir biz de istedik ki gençlere bir büyük olarak usta olarak örnek olalım. Arkamızdan onlar gelsin. Güzel sanatlarla uğraşan insanlar sevgi doludurlar kimseye kötü bir şey yapmazlar iyilik sergilerler. Bu şekilde güzelliği sürdürmek sanat adına resim adına böyle bir çalışma içerisine girdik.

Benim çalışmalarımla ilgili açıklama yapmak gerekirse aşağı yukarı bu çalışmaların ismi aşağı yukarı bu çalışmalardan karma yaptım nasip olursa 2002’de 40. Sanat sergimi açmıştım 2012’de 50, 2022 yılı sonu ya da 2023’te 60. Yılımı hazırlayıp sergilemek istiyorum. Tabi ki güzel bir söz vardır Tanrı’yı güldürmek istemezseniz planlarınızdan bahsedin diye biz de izin istiyoruz müsaade ederse Allah nasip ederse diyoruz, o 60. Sanat sergime hazırlanıyorum.

Konu olarak doğayı severim dolasıyla doğanın güzelliği hareketliliği beni çok mutlu eder ve ara noktamda ağaçlardır. Hatta ağaçların da kurusunu çok severim kuru ağaçlar çok hareketlidirler zaten resimde ana öğe hareket kompozisyon oranlı orantıdır. Bunları çalışmam içinde toparlamaya çalışıyorum. Renk olarak da bazen çok renkli oluyor onları da kendi kendime değerler içinde aldığımız sanat eğitimi içerisinde götürmek istiyoruz. Ben kendim adıma şunu getireyim ortaokuldaki şuan müze olan binada  Günsur adlı Ereğli’de tesadüfen resim öğretmenliği yapmış bir usta ortaokul öğretmenim olur, sonra Osman Zeki Oral hem öğretmenimiz hem hemşehrimiz olarak karşımıza çıktı. Osman Ersoy diye çok değerli bir öğretmen vardı, Ankara Gazi okulunda da çok çok değerli öğretmenlerimiz vardı bunlar bizim için çok önemli değerlerdi. Ben de o değerli öğretmenlerimin önerilerini bize verdiği bilgilerle kendi dağarcığımla yorumumla toparladım ve bu günlere geldim. Yarın ne olur bunu Allah bilir o nedenle tüm sanatseverlere teşekkür ediyorum. Resim yapmak güzeldir yapamazsa da sahip olma yoluna gitsin sanatçıyı korumuş olsun demek istiyorum.”