Kdz. Ereğli Belediye Meclisi Olağanüstü Toplantısı Halil Posbıyık Başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı öncesi açıklamada bulunan Posbıyık, Erdemir Genel Müdürü Oğuz Özgen'i eleştirdi ve OYAK yönetimine şikayet etti.

Posbıyık, revizyon ile ilgili çalışmaların sürdüğünü 1/5 binlik planlara geçildiğini belirterek, Gerçektende şeffaf bir revizyon yaparak Kdz.Ereğli'nin önünü açmak istiyoruz. İnşaat sektörünün devreye girmesi ile işsizlik bile bir nebze olsun düşecek. Ereğli revizyon anlamında kilitlenmiştir. Müteahhitler bunları beklemekte. Ben, belediye hatta plancılar yanlış yapabilir. Yanlış varsa lütfen uyarın hemen düzeltelim, tartışalım, görüşelim sözleri ile konuştu.

POLİS BİRŞEY YAPMIYOR

Konuşmasında Balıkçı Barınağı'ndaki lokantalar konusuna değinen Posbıyık, Biz lokantalara mührümüzü vurduk. 14 Mayıs akşamı bir kez daha kontroller yapıldı. Yine mekanlarda yemek yenilip içki içiliyor. Tutanaklar tutuldu. Durum savcılığa bildirildi. Kaymakamlık makamına da durumu ilettik. Hep belediyeye yükleniyorlar; ama durum polisin gözünün önünde olmasına rağmen polis de bir şey yapmıyor. On gün içerisinde lokantaların içinde bulunan malzemeler dışarıya çıkarılacak. Biz de yapmış olduğumuz çelik konstrüksiyonları söküp lokantaların bulunduğu yeri dümdüz hale getireceğiz dedi.

KOMİSYON RAPORU OY ÇOKLUĞU İLE GEÇTİ

Daha sonra meclisin gündemindeki iki  maddenin görüşülmesine geçildi.  1/5000 ölçekli yeni imar revizyonu nazım imar planına yapılan 72 yazılı itirazı görüşüp değerlendiren İmar Komisyonu raporunun okunduğu 1.madde görüşmelerinde, komisyonun raporuna CHP'li Meclis Üyeleri Abdülkadir Sözer, Halil Bozkuş ve Hasan Pınarcık'ın çekimser oy kullandı. Rapor,  20 evet oyu ile kabul edildi. Gündemin 2.maddesi gereği, mülkiyeti Karadeniz Ereğli Belediyesi'ne ait Belen Mahallesi Camisi'nin müştemilatının Kur'an Kursu olarak kullanılması için tahsis edilmesi konusu da oy birliği ile meclisten geçti.