Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi'nin 2012 yılı Ekim Ayı Olağan Toplantısı gerçekleştirildi. 3-4 Ekim tarihleri arasında, 2 oturum ve 4 birleşimle gerçekleştirilen toplantının en önemli gündem maddesi 1/1.000 Ölçekli Genel Revizyon ve İlave İmar Planlarına askı müddeti içerisinde yapılan itirazlara ait komisyon raporunun görüşülmesi oldu.

Karadeniz Ereğli'nin yakından ilgilendiği ve beklediği Revizyon İmar Planları'nda önemli adım atıldı. İki gün boyunca toplanan Karadeniz Ereğli Belediye Meclisi, 1/1.000 Ölçekli Genel Revizyon ve İlave İmar Planlarına askı müddeti içerisinde yapılan itirazlara ait İmar Komisyonu raporunu görüştü. Askı süresi içinde yapılan bin 532 itiraz dilekçesini görüşen komisyonun, bu dilekçelerle ilgili kararları, iki gün süren oturumlarda tek tek okundu ve meclisin onayına sunuldu. Komisyon raporunda bazı itirazların yerinde bulunarak kabul edildiği bazılarının ise reddedildiği gözlendi. Bazı itirazlar ise kısmen kabul gördü.

GÜNDEM YOĞUNDU
3 Ekim Çarşamba günü saat 11.00'de başlayan ve 2. Birleşimi saat 17.00'de sona eren Meclis Toplantısı'nın 2. Oturumu'nun 1.Birleşimi ise 4 Ekim 2012 Perşembe günü saat 10.00'da başladı. 12.30'a kadar devam eden bu birleşimin ardından verilen aradan sonra saat 14.15'te 2.Birleşim için toplanan Belediye Meclisi, gündemdeki tüm konuları görüşmeyi tamamladı. 

KARARLAR HAYIRLI OLSUN
Toplantının en önemli gündem maddesi olan ve görüşülmesi saatler süren 1/1.000 Ölçekli Genel Revizyon ve İlave İmar Planlarına askı müddeti içerisinde yapılan itirazlara ait komisyon raporunun oylanmasından sonra Meclis Üyelerine hitaben bir konuşma yapan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, meclisin Ekim Toplantısı ve toplantıda alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu. Başkan Posbıyık konuşmasında; İki gün boyunca yoğun bir tempoyla çalıştık ve yasal süre içinde, 1/1.000 ölçekli İmar Revizyon ve İlave İmar Planlarına yapılan itirazları görüştük.
Ben böyle yoğun bir çalışmaya imza atan tüm meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnancım odur ki imar revizyonu ve revizyon ile ilgili olarak aldığımız kararlar insanımız ve kentimiz için hayırlı olacaktır dedi.

PETROL İSYANLARI SATILIYOR
İki gün süren meclis toplantısında ayrıca, Belen, Belen Yenimahalle, Kocaali, Uzunçayır, Kırmacı, Uzunmehmet, Ören, Ömerli, Topçalı ve Kışla mahallelerinde, Kadastro Müdürlüğünce yapılacak 22-a uygulaması işlemlerinde görev yapacak 6'şar kişilik bilirkişi heyetleri de oybirliği ile belirlendi. 
Üç ilave maddeyi de görüşen meclis, Kışla Mahallesi Sanayi Çarşısı önünde bulunan Akaryakıt İstasyonu ile Müftü Mahallesi tapunun pafta F26b24a3c, ada 117, parsel 29'da kayıtlı 339,22 metrekare yüzölçümlü, mülkiyeti Belediye'ye ait, imar planında ticaret alanında kalan taşınmazın satışı konusunda da encümene yetki verdi. Beyçayır Stadı'na Belediye tarafından yaptırılan 6 adet soyunma odasının Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğüne protokolle devrinin yapılması konusu da oybirliği ile karara bağlandı.
Diğer yandan norm kadro fazlası bazı sürekli işçi kadrolarının iptal edilmesi konusu da kabul edildi.