Son 2 sezondur Kdz.Ereğli Belediyespor'un yakaladığı çıkış ilçede futbolu yeniden heyecanlı hale getirirken çıkan eksiklikler ise tarihe "ayıp" olarak altın harflerle geçiyor.

Ziraat Türkiye Kupası'nda büyük bir başarıya imza atan ve 3'ncü turunda Süper Lig temsilcisi Antalyaspor'a uzatma dakikalarında 3-2 yenilmesine rağmen ortaya koyduğu mücadele ile alkışlanan eflatun beyazlı ekipte, "şansımız yerinde olsaydı, hakem gördüklerini çalsaydı, 4'ncü tura adımızı yazdıran taraf biz olurduk" söylemleri var.

Beyçayırı Stadı, Kdz.Ereğli Belediye Meclisi'nin kararı ile Şehit Vefa Karakurdu Stadı olarak değiştirilmesi ve kamuoyuna duyurulmasına rağmen Türkiye Futbol Federasyonu'nda "Beyçayırı" ismi ile yer almaya devam ediyor.

Bazı siyasilerin, yöneticilerin ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin ellerine mikrofon alıp dakikalarca nutuk attığı Kdz.Ereğli'de, vatandaş artık laf değil icraat bekliyor. Bunun en güzel ayıplarından birisi ise Ziraat Türkiye Kupası 3'ncü turunda Kdz.Ereğli'de yaşandı.

Tarihi stad bakımsızlığı ile Kdz.Ereğli'deki hem siyasileri hem yöneticileri hem de bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini utandırdı.

Antalyaspor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, Ereğli Belediyespor Antrenörü Zafer Şahin ve her iki ekipten 2 oyuncunun yapacağı basın toplantısı için yer bulunamadı. Odaların bakımsızlığı ve harabeyi andıran görüntüleri Kdz.Ereğli için utanç tablosu oluşturdu.