Alaplı İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri tarafından yapılan robotlar büyük ilgi görüyor.
Alaplı'da İMKB Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Robot Kulübü öğrencileri tarafından yapılan robotlar Bilim ve Teknoloji Haftası etkinlikleri kapsamında sergilendi.
Okul öğrencilerine yönelik olarak yapılan sergide 7 adet çizgi izleyen 9 adet de hobi robotu sergilendi. Kulüp öğrencileri tarafından yapılan bu robotlar öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.
14–15 Mayıs tarihlerinde Ankara'da yapılacak olan Milli Eğitim Bakanlığı 6. Robot yarışmasına katılacak olan Alaplı İMKB Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi Robot Kulübünden derece beklediklerini belirten Okul Müdürü Eyüp Ertaş, Robot Kulübümüzün çalışmalarını ilgiyle takip ediyor; öğrenci ve öğretmenlerimize okul aile birliğimizle birlikte elimizden gelen desteği veriyoruz. İnşallah onlar da Ankara'da yapılacak olan yarışmada okulumuzu ve ilçemizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir. Kulüp Rehber Öğretmenleri Muzaffer Sezer, Aydın Yurttaş, Bülent Sağ ve 25 kulüp öğrencisi uzun süredir hafta sonları dahil yoğun bir tempoyla çalışmalarını sürdürüyorlar. Hepsine teşekkür ediyor, başarıları ile bizi daha da mutlu edeceklerini emin olduğumu ifade etmek istiyorum dedi.