Kdz. Ereğli’de Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen RAKKAS Projesinin faaliyetleri start aldı. Kdz.Ereğli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü’nce düzenlenen Asma Davul Kursu Ereğli Belediyesi’ne ait Yaşlılar ve Gençler evi altında başladı.  Eğitmenliğini Çağlar Baklacı'nın üstlendiği ilk derse Batı Karadeniz Romanlar Derneği Başkanı Kazım Adak, Fiziksel ve Sosyal Hayatı Geliştirme Derneği Başkanı Hasibe Özgümüş, Proje Asistanı Semiha Yazıcı, Batı Karadeniz Romanlar Derneği yönetici ve üyeleri de katıldı. 

 

HOBİ AMAÇLI DEĞİL

Fiziksel ve Sosyal Hayatı Geliştirme Derneği Başkanı ve Proje Koordinatörü Dr. Hasibe Özgümüş yaptığı açıklamasında, kursun, RAKKAS projesinin bir faaliyeti olduğunu, projede dört ayrı enstruman eğitimi bulunduğunu, bu eğitimler tamamlandığında kursiyerlere sertifika verileceğine dikkati çekerek, "Hobi amaçlı değil, meslek edinmeye yönelik olarak kurgulanmıştır. Kursiyerlerimize başarılar diliyorum" dedi.

 



PROJENİN DETAYI

Özgümüş projenin detayına ilişkin ise şu bilgileri verdi: "Başvuru sahibi Batı Karadeniz Romanlar Derneği olan 'RAKKAS Projesi', Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı  Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi  tarafından açılan ‘’Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu İle İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından desteklenmektedir. Projenin Eş Başvuru Sahibi Kdz. Ereğli Belediyesidir. Fiziksel ve Sosyal Hayatı Geliştirme Derneği, Zonguldak Ereğli Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü ile İŞKUR projeye iştirakçi olarak katkı sunmaktadır.

 

OKUMA YAZMA KURSU

RAKKAS Projesinin yetişkinlere yönelik okuma yazma kursu 05.01.2017 Perşembe günü Bakırlık Çınar Boru İlkokulunda başlamıştı. Önümüzde süreçte, yeni gruplar ve ikinci kademe için okuma-yazma, klarnet, cümbüş, darbuka ve halk oyunları kursları düzenlenecek"