Kaban, ziyarette yaptığı konuşmada, İl Müftülüğünün düzenlediği Kur'an kursuna katılan Roman kadınların umreye gitme isteğinin iletilmesi üzerine çalışma başlatıldığını ve ilk kafilenin geçen yıl umreye gittiğini anımsattı. 

Geçen yıl umreye giden kafilenin 21 kişiden oluştuğunu, bu yıl ise 41 kişinin kutsal topraklara gittiğini ifade eden Kaban, şöyle konuştu:

"Geçen yıl umreye giden bazı Roman vatandaşlarımız biraz para biriktirerek umreye gitmek istemişler. Gitmek isteyen vatandaşlarımızın biriktikleri paranın geri kalanını biz karşıladık. Bizim Roman vatandaşlarımıza yaptığımız çalışmalar sadece umre ile bitmiyor. Değişik projelerimiz de var. Bir enerji şirketinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında Romanların masraflarını karşılamaya talip olması üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı'yla görüşülerek gerekli organizasyon yapıldı.Kutsal topraklara umre ibadeti için gidecek Romanlar, müftülükçe seminer verilerek gerekli konularda bilgilendirildi. Umreye gidecek Roman kadınlarımızın bazılarının eşleri de gidiyor. Bu çalışmanın birbirimizi tanımamız açısından yeni ufuklar açması dileğiyle hayırlı olmasını diliyorum."

İl Müftüsü Mürsel Öztürk de Romanların umre için manevi olarak kendilerini çok iyi hazırladıklarını belirterek, "Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz sosyal sorumluluk projemizin bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Geçen yıla oranla bu yıl yüksek oranda bir talep var. Umre ziyaretine 41 kişilik kafileyle gidiyoruz" diye konuştu.