Zonguldak'ta, 14 yaşındaki S.B'ye cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla tutuklu yargılanan 4 sanığın ilk duruşmada tahliye olması, adliye önünde bekleyen yakınlarını sevince boğdu.

Geçen Temmuz ayında 1.5 yıldır kaldığı Ereğli Kız Yetiştirme Yurdu'ndan kaçan ve bir süre sonra Zonguldak'ta şehir merkezinde polis tarafından bulunan S.B., yaklaşık iki yıl önce üvey amcası S.S tarafından tecavüz edildiğini ileri sürmüştü. Bu olayın ardından okulundan soğuduğunu ve derslerden kaçtığını belirten S.B., bir süre sonra tanıştığı 23 yaşındaki S.Ç., 19 yaşındaki T.K ve 18 yaşındaki B.K.'nın da aynı şekilde kendisine tecavüz ettiklerini iddia etti. Gözaltına alınıp tutuklanan 4 sanık hakkında, 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı', 'Cebir, tehdit ve hile kullanarak kişi hürriyetini yoksun kılma' suçlarından dava açıldı.
Sanıklar, Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıklar, suçlamayı kabul etmedi. Mahkeme heyeti, mevcut delil durumu, suçun vasfı ve niteliğini göz önüne alarak sanıkların tahliyesine karar verdi. Duruşma salonuna alınmayan ve adliye önünde bekleyen sanık yakınları, tahliye kararı üzerine sevinç yaşadı. Alkışlarla tempo tutan kalabalık, 'Adalet sen bizim her şeyimizsin', 'Yaşasın adalet', 'en büyük devlet, bizim devlet' gibi sloganları atarak tahliye kararını kutladı.
Adliye önünde geniş güvenlik tedbirleri alan polis ve jandarma ekipleri, Romanların bu coşkusuna hayli şaşırdı. Kızın üvey dedesi Muzaffer Sarıoğlu, Üvey torunum, biri benim oğlum olmak üzere mahalleden 5-6 kişiye iftira atmıştı. Tecavüz ettiklerini ileri sürmüştü. Bu mahkemede hepsi tahliye oldu. Allah devletimizden razı olsun, adalet yerini buldu, adalet sağolsun dedi.
Kalabalık, sloganlar atarak adliye önünden ayrıldı. Öte yandan tahliye kararı çıkan dört zanlı, işlemlerinin yapılabilmesi için Beycuma Cezaevi'ne götürüldü. Zanlılar, jandarma ekiplerinin geniş güvenlik tedbirleri altında cezaevi aracına bindirilirken, zanlıların araca binme anlarında bir grup yakını tarafından tezahürat yapıldı.