Yeterli salt üye sayısı tamamlanamadığı için  7 Şubat Perşembe günü yapılamayan Kdz. Ereğli Belediye Meclisi'nin 2013 yılı Şubat Ayı Oturumu bir gün sonra gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık'ın katılmadığı toplantıya  Belediye Başkan Vekili Güler Demiroğlu'nun başkanlık etti. Bir önceki oturuma ait meclis karar özetinin okunup oy birliği ile kabul edilmesinden sonra gündemde bulunan üç madde görüşüldü.

Kdz. Ereğli Belediyesi'nin yakın ve orta vadede gerçekleştirmeyi düşündüğü 6 proje için gerekli desteğin sağlanması ve planlanan çalışmaların yapılabilmesi, Belediye tarafından hazırlanan bu projeler için ilgili kurum ve kuruluşlara başvuru yapılabilmesi amacıyla Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a imza yetkisi verilmesi önerisi gündeme geldi. Belediye Meclisi konuyu oy birliği ile kabul etti. Belediye Başkanı Halil Posbıyık'a imza yetkisi verilen projeler şunlar:

-       Karadeniz Ereğli Belediyesi Kent Müzesi Projesi

-       Yalı Caddesi Sokak Sağlığı Projesi

-       Göztepe Çevre Düzenlemesi ve Seyir Terası Projesi

-       Akheron (Acheron) Koyağı Nekropol Alanı Kurtarma Kazısı Projesi

-       Sur duvarlarının Röleve Restorasyon ve Statik Projeleri

-       Kestaneci Mahallesi Rekreasyon Alanı Projesi

 

Gündemin 3.maddesinde de ilçeye bağlı Müftü Mahallesi'nde yapılacak kadastro çalışmalarında görev alacak bilirkişilerin belirlenmesi konusu görüşüldü. Konuyla ilgili olarak Plan ve Proje Müdürlüğü'nün yazısı okunup, yazıda belirtilen kişilerin bilirkişi heyetinde görev almaları konusu, meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Buna göre Müftü Mahallesi'nde yapılacak kadastro çalışmalarında görev alacak bilirkişiler şu isimlerden oluştu:

-       Cemal Çakır

-       Cevdet Öztürk

-       Halit Birinci

-       Sebati Kesgin

-       Hami Özcan

-       M. Riyasettin Çobanoğlu

 

Gündemin 4. ve son maddesinde de araç alımı konusu ele alındı. Meclisin 6 Şubat Çarşamba günü yapılan oturumunda Hukuk İşleri Komisyonu'na havale edilen konuyla ilgili aynı gün toplanan komisyon, engelli vatandaşlarımızın hizmetine sunulmak üzere 17+1 kişilik bir minibüs ve Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı 1992 model Dodge marka pikabın kullanım ömrünü tamamlaması sebebiyle de yine bu müdürlüğün hizmetinde kullanılmak üzere 4x4 çift kabin araç alınmasını uygun görmüştü. Hukuk İşleri Komisyonu'nun bu iki aracın alınabileceği yönündeki kararı, Belediye Meclisi'nden de oy birliği ile geçti.

 

Toplantıya Müteahhit Mimar Oktay Demiroğlu'nun eşi Güler Demiroğlu başkanlık yaptı.