Koç Holding'in 2006 yılında başlattığı Ülkem İçin projesi kapsamında düzenlenen Ülkem İçin Engel Tanımıyorum kampanyası sürüyor. Koç Holding, Türkiye'nin 81 ilinde bulunan bayileriyle birlikte Engelliye Doğru Yaklaşım Eğitimi' veriyor.
Zonguldak Rotary Kulübü tarafından Zonguldak Dedeman Otel'de düzenlenen toplantıda konuşan Psikolog Ceren Kurtay, engelli çeşitlerinden bahsedip zihinsel engellilik ve fiziksel engellilik ile ilgili yaptı. Kutay engelin sadece fiziksel ya da zihinsel olmadığını, kronik hastalıkları da engel olduğunu belirterek, kendi yaşadığı kronik hastalıklarından örnekler verdi. Kurtay'dan sonra 35 yıldır görme engelli olan ve Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu Adem Vural, yaşadıkları özel durumu kabullenip hayatlarını buna göre adapte ettiklerini ve temel işlevlerini kolaylıkla yaptıklarını belirtiyor.
Şu anda bir kamu kurumunda çalıştığını ifade eden Vural, birtakım tecrübelerini anlatırken, yemek bile yapabildiğini belirtti. Vural, görme engelli bir bireyin görme duyusu dışındaki duyularının çok geliştiğine vurgu yaptı.
Seminere katılan bir diğer konuşmacı olan işitme engelli Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Buket Demirel ise, küçük yaşlarda geçirdiği yüksek ateş hastalığından ötürü kalıcı işitme kaybına uğradığını belirtti. Kulaklarına takılı özel bir cihazla işitme kaybını en aza indirgediğini ifade eden Demirel, şu anda Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde son sınıf okuduğunu, kendi hayatından örnekler vererek, işitme engelli bir bireyin karşılaşacağı zorluklardan bahsetti.
Zonguldak Beko Bayii ve Ülkem İçin Gönüllü Elçisi Ayşen Orhan, proje kapsamında Zonguldak'ta birçok seminer düzenlediklerini söyledi.
Zonguldak Rotary Kulübü 2012-2013 Dönem Başkanı Osman Aydın da, başta Koç Holding olmak üzere hassasiyet ve duyarlılıklarından dolayı, emeklerinden ve katkılarından dolayı ise Ceren Kurtay, Buket Demirel ve Adem Vural'a teşekkür ederken, Zonguldak'taki temsilcisi Ayşen Orhan'ı da bölgedeki ayağını başarıyla yürüttüğü için tebrik etti.