Zonguldak Rotary Kulübü'nde başkanlık görevine, Çevre Koruma Derneği Başkanı Meltem Gürbüz getirildi.
Önceki akşam Zonguldak Deniz Kulübü'nde yapılan devir-teslim törenine; Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Rotary Kulübü Guvernör Yardımcısı İskender Özer ve eşi Biran Özer, ilimiz merkez ve ilçelerinden rotaryanlar katıldı.
Önceki Dönem Başkanı Başkan Naci Orhan, son 1 yıllık süre içinde yaptıkları çalışmalar hakkında davetlilere bilgi sundu. Ardından, bugüne kadar kulübe destekleri olan üyelere plaketleri verildi.
Naci Orhan, 2009-2010 dönemi yeni Başkanı Meltem Gürbüz'e "Başkanlık Kolyesi"ni takarak görevinde başarılar dilerken şunları söyledi:

"170 ÜLKEDE
1 MİLYONDAN FAZLA ÜYE"
"Görev yaptığım dönem boyunca arkadaşlarımla birlikte birçok çalışmaya imza attık. Zonguldak Belediyesi ile işbirliği yaparak Rotary Parkı'nı yeniledik. Şehrimize Prof.Dr.Üstün Dökmen'i vatandaşlarımızla buluşması için getirdik. Gazilerimizle, kimsesiz çocuklarımızla birlikte olduk. Çevre kirliliğini ele alan projeler ürettik. Sürekli Zonguldak için çalıştık. Biz 170 ülkede, Birleşmiş Milletler'ce tanınan, 1 milyondan fazla üyesi olan köklü bir topluluğuz. Ülkemizin ve dünyamızın sorunları çok büyük… Bu sorunları gidermek adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Yeni Başkanımız Meltem Gürbüz'e başarılar diliyorum."
Başkanlık Kolyesi'ni takan Rotary Kulübü'nün yeni Başkanı Meltem Gürbüz, "Yeni üye olmama rağmen bana başkanlık görevi verilmesi gurur verici. Ayrıca Zonguldak Rotary Kulübü'nün ilk bayan başkanı olmak da benim için büyük bir mutluluk" dedi.
Son olarak Rotary Kulübü yeni yönetimi açıklandı. Yeni yönetim şu isimlerden oluşuyor:
Başkan Meltem Gürbüz, Kulüp Sekreteri Cüneyt Aysel, Kulüp Saymanı Arif Demirel, Gelecek Dönem Başkanı Yaman Ayözger, Basın Danışmanı Metin Demir, 38'nci Grup Guvernör Yardımcısı Naci Orhan.