Zonguldak Rotary Kulübü'nün 2009-2010 Dönem Başkanı Meltem Gürbüz, önceki gün Deniz Kulübü'nde yapılan törenle görevini Yaman Ayözger'e devretti.
Törene; Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, Belediye Başkanı İsmail Eşref başta olmak üzere, çevre illerin Rotary Dönem Başkanları, Guvernörler, Rotaractlar ve çok sayıda davetli katıldı. Rotary Kulübü'nün ilk kadın başkanı olma özelliğini taşıyan Meltem Gürbüz'ün görev süresini tamamlamasıyla, Deniz Kulübü'nde devir teslim töreni düzenlendi. Tören boyunca duygulu olduğu gözlenen Gürbüz, kürsüye çıkarak dönemi boyunca yaptığı çalışmalar hakkında davetlilere bilgi verdi.
Gürbüz, döneminin son oturumunu kapadıktan sonra Rotary Başkanlık Kolyesi'ni Yaman Ayözger'e teslim etti. Daha sonra kürsüye çıkan Başkan Ayözger, şiir okuyarak başladığı konuşmasında şunları kaydetti:
"1 yıllığına nöbet devraldık. Görev süremiz içinde hayata geçireceğimiz birçok projemiz var. Projeleri hayata geçirmenin mutluluklarını tüm rotaryan arkadaşlarımız ve halkımızla yaşayacağız. Rotary Kulübü, büyük bir sivil toplum örgütüdür. Ülkemizin tanıtılması ve diğer Avrupa ülkelerinin insanları tarafından daha iyi anlaşılması için Temmuz ayı içerisinde Gençlik Yaz Gelişim Kampı organize edeceğiz. Avrupa'nın 9 ülkesinden 17 ile 20 yaş arasındaki öğrencilerin katılımını sağladık. Katılacak ülkeler, Çek Cumhuriyeti, Fransa, İtalya, Hırvatistan, Litvanya, İsveç, İsviçre, Belçika, Danimarka. Bu ülkelerden 12 öğrenci, Zonguldak'ta kalacak ve daha sonra ülkelerine dönecekler ve Zonguldak ile ülkemizin tanıtımında büyük rol oynayacaklar. Rotary, dünyada 531 bölgede, 33 bin 790 grup ile 1 milyon 234 bin 500 üyesi olan büyük bir sivil toplum örgütüdür. Dünyada tüm kulüplerin yapmış olduğu maddi ve manevi etkinlikler sayesinde çocuk felci vakası artık yok denecek kadar azdır. Türkiye'de de artık çocuk felci vakası yaşanmamaktadır. Dünyada sadece 4 ülkede, Hindistan, Pakistan, Nijerya ve Afganistan'da çocuk felci vakasına rastlanmaktadır. Hindistan ve Nijerya'da son 2 yıldır da yoktur. Rotary, dünyada insanlığa büyük hizmetlerde bulunmuştur. Topluma hizmet etmekten, insanların mutlu olduğunu görmekten dolayı bizlerde çok mutlu oluyoruz. Bizler doğru bildiklerimizi insanlarla paylaşacağız. Benimle birlikte çalışacak olan tüm rotaryen arkadaşlarımıza, halkımıza hizmet götürmemizde bizlere yardımcı olacak kamu görevlilerine, sivil toplum örgütlerine, şahıslara şimdiden teşekkür ediyorum. Toplumları geliştirmek adına hepimizin yolu açık olsun" Konuşmaların ardından davetliler birlikte yemek yiyerek, Başkan Ayözger'in yeni başkan oluşunu kutladılar. Gece, davetlilerin gece geç saatlere kadar dans etmesinin ardından sona erdi.