Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü’nün 2014-2015 Başkanlığını Boğaçhan Yıldırım yürütecek. 2013-2014 dönemi görevini yürüten İskender Özer’den teslim alan Boğaçhan Yıldırım, “Rotary’nin sağlam yapısını oluşturan, kendinden önce hizmet aşkının temeli; yeni umutlar, yeni hayaller ve heyecan ile başlayan, yeni dönemlerdir” dedi.

 

Musa’nın Yerinde düzenlenen devir teslim töreni ile Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü’nün dönem başkanlığına Boğaçhan Yıldırım getirildi. Eşi Leyla Yıldırım ile birlikte dönem rozetinin takılan Boğaçhan Yıldırım yaptığı konuşmasında, kulüpte görev alan isimlere hizmetlerinden ötürü teşekkür etti, Rotary’in hedeflerine ilişkin düşüncelerini açıkladı.

 

“YENİ HAYALLER YENİ HEYECAN”

Yıldırım’ın konuşması şu şekilde: “Rotary bitmeyen tek olgu, yaşadığı topluma bir şeyler verme tutkusunu, ‘Kendinden Önce Hizmet’ aşkıyla birleştirmektir. Rotary’nin sağlam yapısını oluşturan, bu aşkın temeli; yeni umutlar, yeni hayaller ve heyecan ile başlayan, yeni dönemlerdir. Kulübümüzün kurulduğu, 25 Ağustos 1983 yılından bu yana geçen sürede, 29 başkanımız ile bu heyecanı, hep birlikte yaşadık ve geçen bu süre içerisinde, birçok projeye imza attık. Bizler bu projeler ile birçok kişinim hayatına dokunduğumuza ve yaşamlarını değiştirdiğimize inanıyorum. 23 Şubat 1905 yılında, Chicago’lu Avukat Paul Harris’in arkadaşları ile birlikte, 109 yıl önce kurduğu bu kulüp, şu anda Birleşmiş Milletlerde temsilcisi bulunan, tek sivil toplum örgütüdür.

 

“ATAMIZIN HUZURUNA ÇIKACAĞIZ”

Bunun yanında, dünyanın en büyük Sivil Toplum Kuruluşudur. Rotary’i bu kadar kalıcı ve büyük yapan gücün, iş ve meslek hayatlarında yüksek etik değerlerle donatılmış Rotaryenlerin topluma hizmet ederken, hem ahlaki değerleri yükseltmiş olmaları, hem de dünya dostluğu ve barışı ile uluslararası anlayış ve iyi niyetin yaygınlaşmasına büyük önem vermeleri olduğunu hatırlatmak isterim. Ulaşabildiğimiz, dokunabildiğimiz ve iz bıraktığımız nice yaşamları, Rotary ile değiştirme gayret ve kararlılığımızı yeniden belirterek, 5 Temmuz Cumartesi günü sevgili eşim Leyla ve ben Türkiye'mizin 2420,2440 ve 2430. bölge rotaryen, rotaract ve interactları ile birlikte Anıtkabir'de Ata'mızın huzuruna çıkacağız ve bize gösterdiği yolda yürümeye devam edeceğimize bir kez daha söz vereceğiz.

 

KEYİFLİ PROJELER HEDEFİ

Bu dönem toplum Hizmetleri Komitemiz eğitim konularında çalışmalarını sürdürecektir. Birçok projemizde İnteractlarımızla beraber çalışma kararı aldık. Onlar bize gençlikleri ile enerji verirken, biz de tecrübelerimizle onlara destek olacağız. Temmuz ayında Gençlik Değişim Programı kapsamında kulübümüzde bir yaz kampı düzenleyerek, dünyanın 12 farklı kültüründen gelen misafirlerimize ev sahipliği yapacağız. 2014-2015 döneminde, her zaman olduğu gibi güzel ve keyifli projeler üretirken, ailelerimizle birlikte dostluklarımızı geliştirmek en büyük hedefimiz olacaktır”

 

KATILIMCILAR

Etkinliğe Uluslar arası 2430. Bölge 15. Grub Kulüplerden Sorumlu Guvernör Yardımcısı Osman Aydın, 2013-2014 Dönemi Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü Başkanı İskender Özer, 2013- 2014 Dönemi Zonguldak Rotary Kulübü Başkanı Bahar Aydın, 2013-2014 Dönemi Düzce Rotary Kulübü Başkanı Bahir Aslan, 2014-2015 Dönemi Karadeniz Ereğli Rotary Kulübü Başkanı S. Boğaçhan Yıldırım, 2014-2015 dönemi Düzce Rotary Kulübü Başkanı Gürcan Samtaş, 2013-2014 dönemi Karadeniz Ereğli Ted Koleji İnteract Kulübü Başkanı Sena Yüzgeç, 2014-2015 dönemi Karadeniz Ereğli Ted Koleji İnteract Kulübü Başkanı Öykü Çam, Alaplı Eski Belediye Başkanı Echomar Hastanesi Başhekimi Dr. Nevzat Çimenoğlu, Ereğli TSO Başkan Yardımcısı Sertan Yalçın yer aldı.